Follow us

Τάρτα Πικρής Σοκολάτας με Κεράσια

Η πικρή σοκολάτα κάνει την καλύτερη παρέα στο κεράσι, όπως ξέρουμε και από τα κλασικά σοκολατάκια με γέμιση κεράσι.

ΤΑΡΤΑ ΠΙΚΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ

Υλικά

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

1 αβγό

Για τη γέμιση

400 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

400 γρ. κρέμα γάλακτος

1 βανίλια

1 κ.σ. μέλι

4 κρόκους αβγών

Για το ντεκόρ

250 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι

3 κ.σ. ζάχαρη

1 βανίλια

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη δουλεύουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, κρύο, από το ψυγείο, μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αβγό και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ψιχουλιαστή ζύμη.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με το χέρι ή στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, με το φτερό.

Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με τη βανίλια.

Δεν την αφήνουμε να βράσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και το μέλι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.

Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας και με τον χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.

Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τη μεταφέρουμε σε μια ταρτιέρα και τη στρώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα.

Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι και βάζουμε την τάρτα στην κατάψυξη για 10'.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τη βάση για 15'.

Ανακατεύουμε τα κεράσια με τη σοκολατένια κρέμα. Βγάζουμε από τον φούρνο την τάρτα, απλώνουμε επάνω της την κρέμα και ψήνουμε για 15' ακόμα.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.