Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε κυβάκια
125 γρ. ζάχαρη
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. τριμμένο λευκό αμύγδαλο
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 αβγό
Για τη γέμιση
400 γρ. κεράσια κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι
¾ φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το μπέικιν, το αβγό και τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια ψιχουλιαστή ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 3.
Παίρνουμε τα ⅔ και τα απλώνουμε με το χέρι μας σιγά σιγά σε μια ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.
Βάζουμε στην κατάψυξη την υπόλοιπη ζύμη για 10'.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα κεράσια με τη μαρμελάδα.
Απλώνουμε το μίγμα επάνω στη ζύμη. Βγάζουμε από την κατάψυξη την υπόλοιπη ζύμη και την τρίβουμε πάνω στα κεράσια με τον τρίφτη του κρεμμυδιού, να μισοσκεπαστούν τα κεράσια.
Ψήνουμε για 40', μέχρι να ροδίσει.