Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1¼ φλιτζ. κακάο
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα (ή οποιοδήποτε μπισκότο ή τύπου μιράντα, που είναι πιο αφράτα)
50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
300 γρ. κεράσια κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι
180 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε για λίγο ανακατεύοντας τα κεράσια, για να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο ομοιογενές μίγμα.
Ρίχνουμε στο μίγμα τα αμύγδαλα, τα κεράσια, την κουβερτούρα και στο τέλος τα σπασμένα μπισκότα, ανακατεύοντας συνεχώς με τη σπάτουλα.
Καλύπτουμε με μεβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και απλώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μίγμα.
Καλύπτουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει και αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο, να κρυώσει καλά.
Τον ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.