Υλικά
400 γρ. μπισκότα νταϊτζέστιβ
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 συσκευασία έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
350 γρ. νεκταρίνια πολύ ώριμα, σε λεπτά φετάκια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
τριμμένη κουβερτούρα για το ντεκόρ
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπρίκι το βούτυρο.
Πολτοποιούμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ρίχνουμε το βούτυρο στα μπισκότα και χτυπάμε για λίγο ακόμα στο μούλτι, μέχρι να ανακατευτεί με τα μπισκότα.
Στρώνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα ή σε μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενα τοιχώματα και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση της.
Απλώνουμε την καραμέλα πάνω στα μπισκότα και ισιώνουμε με τη σπάτουλα.
Απλώνουμε τα νεκταρίνια πάνω στην καραμέλα.
Χτυπάμε την κρέμα, κρύα, από το ψυγείο, μαζί με την άχνη και τη βανίλια σε σφιχτή σαντιγί.
Απλώνουμε με κορνέ ή με κουτάλι τη σαντιγί πάνω στα νεκταρίνια.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες περίπου.