Υλικά
300 γρ. δαμάσκηνα σε φετάκια
4 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
Για την κρέμα
800 ml γάλα
6 κ.σ. ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
4 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και τη βανίλια, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα δαμάσκηνα να κρυώσουν.
Για την κρέμα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ½ φλιτζ. κρύο γάλα.
Μεταφέρουμε σε αντικολλητικό κατσαρόλι το μίγμα από γάλα και κορν φλάουρ και προσθέτουμε την κρέμα, το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αρχίσει η κρέμα να δένει.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά τη στιγμή που αρχίζει να πήζει.
Μοιράζουμε σε μπολάκια τα δαμάσκηνα και πάνω τους την κρέμα.
Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου, να κρυώσουν.