Υλικά
Υλικά για 8 άτομα
600 ml λευκό σαμιώτικο κρασί
200 ml χυμό πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
⅓ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. νερό
20 γρ. ζελατίνη
1 πεπόνι
1 ματσάκι δυόσμο (ή μέντα)
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση
Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα σουρώνουμε, για να μας βγει διαυγές το ζελέ.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα για 5'-6' σε κρύο νερό. Βάζουμε ½ φλιτζ. νερό μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού, 1-2 κορυφές δυόσμο και 1 αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε για 3' ακόμα από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
Περνάμε το σιρόπι από σουρωτήρι και το ρίχνουμε σε δοχείο ή μπολ. Προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Ρίχνουμε και το κρασί και ανακατεύουμε.
Με το ειδικό εργαλείο (παριζιέν) κόβουμε το πεπόνι σε μπαλίτσες και μοιράζουμε από 3-4 σε 8 ποτήρια.
Προσθέτουμε από 2-3 φυλλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι και τα απογεμίζουμε με το ζελέ.
Μεταφέρουμε τα ποτήρια σε δίσκο και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.
Θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 ώρες.
Σερβίρουμε το κάθε ποτήρι με μπαλίτσες πεπονιού και φυλλαράκια δυόσμου.