Υλικά
1 κιλό µανταρινάκια κληµεντίνες µικρά
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουµε τα µανταρίνια, και µε ένα µυτερό µαχαιράκι κόβουµε µια µικρή τρυπούλα γύρω γύρω από εκεί που ήταν το κοτσάνι.
Κόβουµε το ίδιο και απέναντι, και αφαιρούµε αν υπάρχουν τις κεντρικές ίνες.
Τα ρίχνουµε σε νερό που βράζει, τα βράζουµε για 10-15 λεπτά ίσα ίσα να µαλακώσουν, δεν πρέπει να παραβράσουν, και πετάµε το νερό.
Τα βάζουµε σε κρύο νερό και τ’ αφήνουµε όλη νύχτα. Την άλλη µέρα τα σουρώνουµε.
Βάζουµε τη ζάχαρη µε 1,5 ποτήρι νερό να βράσει για 5 λεπτά, ρίχνουµε τα µανταρινάκια, χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσουν µέχρι να δέσει το σιρόπι.
Κατεβάζουµε από τη φωτιά και τα αφήνουµε πάλι όλη νύχτα.
Αυτά βγάζουν υγρά, και την άλλη µέρα ξαναβράζουµε για να ξαναδέσει το σιρόπι.
Τελευταία ρίχνουµε αν θέλουµε τη βανίλια, αλλά µυρίζει υπέροχα και χωρίς.