Υλικά
1 κιλό φλούδες κίτρου
1 κιλό ζάχαρη
1 ½ ποτήρι νερό
Χυµό µισού λεµονιού
Εκτέλεση
Ξύνουµε ελαφρά τα κίτρα τα ξεπλένουµε καλά και αφαιρούµε τις φλούδες τους µε κοφτερό µυτερό µαχαίρι.
Κόβουµε τις φλούδες σε µικρά κοµµάτια και τις τοποθετούµε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.
Στραγγίζουµε και επαναλαµβάνουµε το βράσιµο για δύο ακόµη φορές.
Στραγγίζουµε και απλώνουµε τις φλούδες πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν για 2 έως 3 ώρες.
Σε κατσαρόλα βάζουµε το νερό µε τη ζάχαρη να βράσουν για 5-10 λεπτά.
Προσθέτουµε τις φλούδες και συνεχίζουµε το βρασµό για 5 λεπτά.
Αφήνουµε για 24 ώρες και ξαναβράζουµε µέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προσθέτουµε το χυµό του λεµονιού και µοιράζουµε το γλυκό µας σε αποστειρωµένα βάζα.