Υλικά
20 φιρίκια ολόκληρα, καθαρισµένα
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυµός 1/2 λεµονιού
1 κλαδάκι αρµπαρόριζα
µερικά αµύγδαλα άσπρα
Εκτέλεση
Ρίχνουµε τα µήλα σε µια κατσαρόλα µαζί µε τη ζάχαρη, το νερό και το λεµόνι.
Βράζουµε µέχρι να δέσει το σιρόπι.
Έχει δέσει όταν στέκεται µια σταγόνα στο νύχι.
Λίγο πριν τελειώσει το βράσιµο, ρίχνουµε την αρµπαρόριζα και τα αµύγδαλα.
Το αφήνουµε µια νύχτα και µετά το βάζουµε στο βάζο.