Υλικά
14 αποξηραµένα βερίκοκα
14 χουρµάδες
1/2 κούπα κονιάκ
1 φύλλο σφολιάτας
1 ασπράδι αυγού
4 κ.σ. µαρµελάδα βερίκοκο
1/2 κούπα φιλέ αµυγδάλου
Εκτέλεση
Κόβουµε τα αποξηραµένα βερίκοκα καθώς και τους χουρµάδες σε φετάκια. Τα βάζουµε σε ένα µπολ και τα περιχύνουµε µε το κονιάκ.
Τα αφήνουµε έτσι για 2 ώρες, ώστε να µαλακώσουν και να απορροφήσουν το αλκοόλ.
Απλώνουµε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας, που έχουµε πρώτα πασπαλίσει µε λίγο αλεύρι, για να µην κολλάει η ζύµη.
Με ένα µαχαίρι κόβουµε το φύλλο στα δύο. Σε ένα µπολ χτυπάµε ελαφρά το ασπράδι του αυγού.
Αλείφουµε µε τη µισή ποσότητα του αυγού το ένα φύλλο. Από πάνω απλώνουµε τη µαρµελάδα βερίκοκο, αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες της ζύµης.
Εάν θέλουµε µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε µεγαλύτερη ποσότητα. Στραγγίζουµε τα φρούτα και τα αραδιάζουµε από πάνω.
Πασπαλίζουµε µε το αµύγδαλο.
Χαράζουµε µε ένα µαχαίρι το άλλο φύλλο, σχηµατίζοντας παράλληλες γραµµές, σαν κουρτινάκια, χωρίς όµως να το κόψουµε.
Αυτό το κάνουµε ώστε να δώσουµε το σχέδιο που θέλουµε στην πίτα, για να ψηθεί το εσωτερικό και να φαίνεται η γέµιση.
Καπακώνουµε µε αυτό το φύλλο σφολιάτας το άλλο που έχουµε γεµίσει και πατώντας τις άκρες το κλείνουµε.
Αλείφουµε την επιφάνεια της πίτας µε το ασπράδι που έχει περισσέψει.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C για 10’. Χαµηλώνουµε το φούρνο στους 180°C και ψήνουµε για ακόµη 20’.