Υλικά
1 κ.σ. µέλι
1 ξυλάκι κανέλλας
400 γρ. ξερά φρούτα όπως βερύκοκα, ροδάκινα, δαµάσκηνα (ή συνδυασµός αυτών)
4-5 κ.σ. καλό κονιάκ
Κρέµα γάλακτος ή παγωτό βανίλια ή γιαούρτι στραγγιστό για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Σε µια κανάτα µέτρησης υγρών βάζουµε το µέλι και προσθέτουµε βραστό νερό µέχρι την ένδειξη 400ml.
Προσθέτουµε και την κανέλλα σπασµένη στα δυο και ανακατεύουµε καλά µέχρι να διαλυθεί το µέλι.
Σε µια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουµε τα φρούτα, το κονιάκ και το σιρόπι από την κανάτα.
Σιγοβράζουµε µε µισοσκέπαστη την κατσαρόλα για 15 λεπτά και µετά τραβάµε από τη φωτιά.
Αφήνουµε να σταθεί λίγο αλλά χωρίς να κρυώσει τελείως και µοιράζουµε τα φρούτα µε το σιρόπι σε ατοµικά µπολ προθέτοντας στο πλάι γιαούρτι ή παγωτό βανίλια ή περιχύνουµε µε λίγη κρέµα γάλακτος.