Υλικά
20-30 δαµάσκηνα χωρίς κουκούτσι
½ κιλό καρύδια κοµµένα σε τέταρτα
1 ½ φλιτζ. τσαγ. µαστίχα ποτό
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 ml κρέµα γάλακτος
35% λιπαρά
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα δαµάσκηνα µέσα στη µαστίχα για 12 ώρες περίπου.
Ρίχνουµε στο µπολ του µίξερ την κρέµα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάµε µέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
Κατόπιν ρίχνουµε σιγά σιγά και µε απαλές κινήσεις στη σαντιγί το γιαούρτι µέχρι το µίγµα να γίνει οµοιόµορφο.
Βάζουµε στην άκρη το µίγµα της σαντιγί και ξεκινάµε να ανοίγουµε τα δαµάσκηνα µ’ ένα µυτερό µαχαίρι και να τα γεµίζουµε µε τα κοµµάτια το καρύδι.
Σε ένα µεγάλο µπολ ή γυάλινο δίσκο τοποθετούµε εναλλάξ στρώσεις από δαµάσκηνα και στρώσεις σαντιγί.
Τελειώνουµε µε σαντιγί.
Βάζουµε τη µαστίχα , στην οποία είχαµε µουσκέψει τα δαµάσκηνα σε µία κατσαρόλα µαζί µε την καστανή ζάχαρη και τα αφήνουµε να βράσουν.
Αφήνουµε το σιρόπι να κρυώσει λίγο και περιχύνουµε µε αυτό το γλυκό µας.
Τέλος, γαρνίρουµε µε ολόκληρα καρύδια.