Υλικά
Για τη ζύµη:
1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα
1 βιτάµ (250 γραµ.)
1 βανίλια
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
Για τη γέµιση:
5 µήλα τριµµένα στον τρίφτη κρεµµυδιού
4 κ.σ. µέλι
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλοκοµµένα
Εκτέλεση
Σε µια λεκάνη βάζουµε τα υλικά της ζύµης.
Τα ζυµώνουµε και τα χωρίζουµε σε δύο µπάλες.
Τις βάζουµε στην κατάψυξη και όταν παγώσουν, παίρνουµε τη µια µπάλα, την περνάµε στον τρίφτη του κρεµµυδιού και την απλώνουµε σε λαδωµένο ταψί.
Στα τριµµένα µήλα προσθέτουµε το µέλι, την κανέλα και τα καρύδια και τα ανακατεύουµε.
Αυτό το µείγµα το απλώνουµε επάνω στη ζύµη που είναι στο ταψί.
Τέλος, περνάµε και τη δεύτερη µπάλα της ζύµης απο τον τρίφτη και καλύπτουµε µε αυτή το µείγµα των µήλων.
Ψήνουµε σε µέτριο φούρνο (150 βαθµούς) περίπου.