Η δημιουργία του Boulevardier αποδίδεται στον Erskine Gwynne, έναν Αμερικανό συγγραφέα που έφτιαξε ένα τύπου New Yorker περιοδικό αλλά στο Παρίσι των δεκαετιών του 1920 και του 1930. Πολύ σωστά μάντεψες, το περιοδικό ονομάζονταν Boulevardier - ένας όρος που χρησιμοποιείται για τους Παριζιάνους που συχνάζουν στις μεγάλες λεωφόρους της Πόλης του Φωτός. Όταν στις ΗΠΑ είχε επιβληθεί η Ποτοαπαγόρευση λοιπόν, ο Gwynne σύχναζε στο περίφημο παριζιάνικο Harry's New York Bar, όπου εργαζόταν ως bartender ο φίλος του -επίσης Αμερικανός- Harry McElhone και o οποίος ήταν εκείνος που πρωτοέφτιαξε το ποτό, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του 1927, Barflies and Cocktails.
Υλικά
1 1/2 μεζούρα bourbon ή rye ουίσκι
3/4 μεζούρας Campari
3/4 μεζούρας γλυκό βερμούτ
Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα υλικά σε mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύεις.
Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe και γαρνίρεις με φλούδα πορτοκαλιού.