Ο κόσμος της γεύσης και του ποτού οφείλει πολλά στον αμερικάνικο νότο και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Ορλεάνη. Εκτός από την τζαζ και τα βουντού, η πόλη της Λουιζιάνα φημίζεται μεταξύ άλλων για την κρεολική κουζίνα της και τα αυθεντικά μπάρμπεκιου αλλά και για αλκοολικές επιλογές όπως το Sazerac, το Ramos Gin Fizz, το Hurricane, το Roffignac και το Grasshopper. Αυτή τη φορά θα επικεντρωθούμε στο τελευταίο. Η προέλευση του Grasshopper βρίσκεται πίσω στη Νέα Ορλεάνη του 1918 και ένα από τα ιστορικότερα εστιατόριά της, το Tujague, στη Γαλλική Συνοικία (French Quarter) της πόλης. Το εν λόγω μέρος είχε εγκαινιάσει ο Guillaume Tujague το 1856. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή το πούλησε στον Philip Guichet, ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποτό. Ο τελευταίος πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό cocktail με το συγκεκριμένο ποτό και κέρδισε τη δεύτερη θέση. Από το 1919, καθιέρωσε το Grasshopper σαν ένα από τα signature drinks του εστιατορίου, με το cocktail να γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία κατά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Tujague εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα, προσφέροντας μάλιστα μπόλικες εκδοχές του δημοφιλέστερου ποτού του.
Υλικά
1 μεζούρα crème de menthe (λικέρ μέντας)
1 μεζούρα crème de cacao (λικέρ κακάο)
2/3 μεζούρας κρέμα γάλακτος
φύλλα μέντας για τη γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά -εκτός από τα φύλλα μέντας- μπαίνουν μαζί με πάγο στο σέικερ και ανακινούνται.
Σουρώνεις σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe.
Γαρνίρεις με τη μέντα.