Πρόκειται για ένα από τα ευκολότερα cocktails που μπορεί να δημιουργήσει κάποιος, καθώς ουσιαστικά αποτελείται από σαμπάνια και χυμό πορτοκαλιού, τα οποία μπαίνουν σε ένα flute glass. Συνήθως συνοδευόμενα με ένα πλούσιο πρωινό ή brunch σε κάποιο δημοφιλές spot για το συγκεκριμένο γεύμα. Αν πάλι δεν θέλεις να τραβηχτείς μέχρι το πλησιέστερο εστιατόριο -προφανώς πληρώνοντας αρκετά- μπορείς να φτιάξεις τη Mimosa στο σπίτι, άμεσα και με ένα twist. Ποιος έφτιαξε πρώτος τη Mimosa; Αυτό είναι ένα μυστήριο. Υπάρχουν διάφορες ιστορίες για την προέλευση του ποτού, με μία από αυτές να υποστηρίζει ότι δημιουργήθηκε από τον Alfred Hitchcock, στο Σαν Φρανσίσκο, το 1940. Πιο κοντά στην πραγματικότητα όμως, βρίσκεται μία άλλη εκδοχή, που θέλει τον χυμό πορτοκαλιού να αναμείχθηκε για πρώτη φορά με τη σαμπάνια από τον bartender Frank Meier στο εμβληματικό παριζιάνικο ξενοδοχείο Ritz.
Υλικά
2 μεζούρες φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
4 μεζούρες σαμπάνιας Brut
1 κ.γ. Grand Marnier
Εκτέλεση
Ρίχνεις το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού στο ποτήρι.
Συμπληρώνεις με σαμπάνια.
Προσθέτεις το Grand Marnier.