Υλικά
1 κιλό βύσσινο ολόκληρο (με τα κουκούτσια), ή κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
2 μέτρια ξύλα κανέλας
12 κεφαλάκια γαρίφαλα (μοσχοκάρφια) ολόκληρα
1/2 κιλό κονιάκ
Εκτέλεση
Σ’ ένα ευρύχωρο βάζο με φαρδύ άνοιγμα, βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά με τη σειρά που γράφουμε, χωρίς το κονιάκ τα κλείνουμε από επάνω με το πώμα , και αφού τα κουνήσουμε καλά να ανακατευθούν, τα αφήνουμε να λιαστούν 40 μέρες.
Κατόπιν προσθέτουμε στο σιρόπι πού δημιουργήθηκε και το κονιάκ για να γίνει το ποτό και το αφήνουμε σκεπασμένο με τη γάζα πάλι στον ήλιο για 10 ημέρες ακόμη, να "ωριμάσει" πολύ καλά.
Μετά είναι έτοιμο για κατανάλωση, αφού πρώτα βγάλουμε τα βύσσινα, τα οποία έχουν συρρικνωθεί.