Υλικά
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1 ματσάκι φρέσκο μέντα
1 λίτρο βότκα
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μυρωδικά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσουν.
Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με το αλκοόλ.
Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 10 ώρες. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αλκοόλ.
Ξανακλείνουμε το σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες.
Σουρώνουμε το λικέρ σε διπλό τουλμπάνι ή σε φίλτρο του καφέ (αφαιρούμε τα μυρωδικά).
Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.