
Υλικά
1 κιλό μήλα αρωματικά
480 ml. βότκα
480 ml κονιάκ
190 γρ. ζάχαρη
130 ml. νερό
2-3 ξυλάκια κανέλας
10 μοσχοκάρφια
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε κυδωνάτα.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο.
Περιχύνουμε τα μήλα με τη βότκα και το κονιάκ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος για ένα μήνα.
Ανοίγουμε το βάζο, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και φιλτράρουμε πολύ καλά (2-3 φορές) έτσι ώστε να πάρουμε καθαρό υγρό χωρίς ίχνος από υπολείμματα μήλου.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις κοχλάσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Ρίχνουμε στο βάζο το σιρόπι και ανακατεύουμε να ενωθεί με το υγρό που είχαμε προηγουμένως φιλτράρει.
Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε να περάσει ένας μήνας πριν το δοκιμάσουμε.