Υλικά
1 1/2 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί
4-6 κ.σ. κονιάκ
40 γρ. ζάχαρη
1/2 μοσχοκάρυδο ολόκληρο
1 ξυλάκι κανέλα
6 γαρίφαλα
φλούδα 1 λεμονιού
φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπαχαρικά και τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 300ml νερό.
Τα αφήνουμε να πάρουν σιγά-σιγά βράση, χωρίς να κοχλάσει το νερό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Τότε προσθέτουμε το κρασί φροντίζοντας να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία κάτω από το σημείο του βρασμού.
Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και σουρώνουμε το κρασί μας.