Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ρακή
2 κ.γ. μέλι (θυμαρίσιο ή ανθέων)
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 καρφιά γαρίφαλο
1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε ελάχιστο νερό την κανέλα και τα γαρίφαλα και τα βράζουμε στο μπρίκι.
Μέσα στο ζεστό αρωματισμένο νερό, διαλύουμε το μέλι και προσθέτουμε την ρακί ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγο.
Αν δεν το πιούμε αμέσως το φυλάμε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ξινίσει.
Η κανέλα και τα γαρίφαλα βγάζουν πιο έντονη γεύση και μυρωδιά όταν βράσουν στο νερό αντί στη ρακή.