Όπως μαρτυρά και το όνομά του, πρόκειται για ένα ποτό-παραλλαγή του Mojito, που μάλιστα έχει τις ρίζες του στην ισπανική πόλη της Κόρδοβα. Φτιάχνεται με ροζέ κρασί και ενδείκνυται για κάθε στιγμή της ημέρας.
Υλικά
ροζέ κρασί
lime
2 κ.σ. ζάχαρη
φύλλα δυόσμου
ανθρακούχο νερό
θρυμματισμένος πάγος
Εκτέλεση
Τοποθετείς τα φύλλα δυόσμου και δύο σφήνες lime σε ένα χαμηλό ποτήρι και συνθλίβεις με ένα muddler.
Προσθέτεις δύο ακόμη σφήνες lime και τη ζάχαρη και συνθλίβεις ξανά.
Στη συνέχεια βάζεις τον πάγο και το κρασί, μαζί με λίγο ανθρακούχο νερό.
Ανακατεύεις και συμπληρώνεις λίγη ακόμη ζάχαρη, αναλόγως προτιμήσεων.
Γαρνίρεις με φύλλα μέντας και μία σφήνα lime.