Follow us

Η πέμπτη γεύση ως πυροκροτητής

Το λέω ορθά κοφτά: ακόμη και την πιο ευχάριστη νοστιμάδα τη βαριέται και ο παπάς.

Η πέμπτη γεύση ως πυροκροτητής

Το θέμα είναι πώς θα δώσεις στο έδεσμα περισσότερες διαστάσεις, να σκάνε τα γευστικά αρώματα των υλικών του σε διαφορετικούς χρόνους, σαν διαδοχικά πυροτεχνήματα στο στόμα. Να υπάρχει μια γευστική διαστρωμάτωση δηλαδή, κι εδώ η παράμετρος «umami» μπορεί να λειτουργήσει ως πυροκροτητής. Να, πάρτε για παράδειγμα μία από τις πιο γνωστές και διαδεδομένες σάλτσες, την cocktail sauce. Η βασική της συνταγή στηρίζεται σε μια ωραία κέτσαπ και στην κάψα από horseradish ή chili (εμείς στην Ελλάδα ξέρουμε περισσότερο την παραλλαγή της με μαγιονέζα). Δοκιμάστε μιαν άλλη εκδοχή, αντικαθιστώντας το chili με wasabi και ginger (η κάψα τους θα σκάσει αργότερα στο στόμα πιο αιχμηρή). βάλτε ακόμη και soy sauce, που με το umami της θα εξασφαλίσει μια πολύ ξεχωριστή, πικάντικη νοστιμάδα στο φινάλε. Δ.Αντ.

Επίσης...

Γεύσεις από Σίφνο

Μαστέλο, ρεβιθάδα, μελόπιτα: το τρίπτυχο της απόλαυσης από τον κυκλαδίτικο παράδεισο της γαστρονομίας.

Παγωτό στο σπίτι

Θες να φτιάξεις παγωτό στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή και με μόνο 3 υλικά; Σου έχουμε τη συνταγή!

Περισσότερα από

Οι κρύες σούπες του καλοκαιριού

Δείτε εντός πέντε προτάσεις για θρεπτικές σούπες γεμάτες φρεσκάδα.

Τα σνακ της παραλίας

Δείτε εντός εύκολες συνταγές για παρασκευές που θα καλύψουν ιδανικά τη λιγούρα.

3 συνταγές για να ευχαριστηθείς το χταπόδι

Δες εντός τρεις προτάσεις για να φτιάξεις πεντανόστιμα πιάτα με χταπόδι.

Οι ατρόμητοι μάγειρες φτιάχνουν σπίτι... ταρτάρ!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για να απολαύσετε ταρτάρ τόνου, τσιπούρας και σολωμού.

Η ντομάτα δεν είναι μόνο για χωριάτικη

Δες εντός τρεις συνταγές που θα σε πείσουν ότι η ντομάτα είναι υπέροχη και εκτός των καθιερωμένων.

Αλμυρές τηγανίτες για ζυμαρένιες απολαύσεις

Βάλε μπρος το τηγάνι και στο άψε-σβήσε θα έχεις το τέλειο σνακ.

Μαγειρεύουμε μπριάμ!

Το αγαπημένο πολύχρωμο φαγητό σε τρεις εκδοχές.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.