Follow us

Μια άλλη βινεγκρέτ: κολοκύθα με πιπεριά Φλωρίνης

Μας έχει συνηθίσει σε πεντανόστιμα ορεκτικά με βάση τις βιολογικές πιπεριές Φλωρίνης, εκείνες τις γνήσιες, τις γλυκιές και γευστικές, που καλλιεργεί στον Άγιο Παντελεήμονα Φλωρίνης, σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων.

Μια άλλη βινεγκρέτ: κολοκύθα με πιπεριά Φλωρίνης

Ο Πέτρος Ναουμίδης, μετά το super hit εθιστικό Πιπερόμελο "χτύπησε" πάλι! Τη νέα δημιουργία του την ονομάζει "Βινεγκρέτ κόκκινης κολοκύθας με πιπεριά Φλωρίνης" και είναι μια ελαφρά πικάντικη και πολύ γευστική σάλτσα για σαλάτες ή βραστά λαχανικά (αλλά και για πολλές άλλες χρήσεις, θα λέγαμε). Η ιδέα ήρθε από τη μεγάλη παράδοση που έχει η περιοχή στη χρήση της κόκκινης κολοκύθας, κυρίως σε πίτες. Στο βαζάκι, ενώνεται με πιπεριά Φλωρίνης, λίγη καυτερή πιπεριά και ελάχιστη ζάχαρη και γίνεται ένα υπέροχο γλυκόξινο, ελαφρά καυτερό ντιπ -σάλτσα, που τρώγεται άνετα και σκέτο σε φρυγανισμένο ψωμάκι. Οι γεύσεις πιπεριάς και κολοκύθας είναι ευδιάκριτες και ζωντανές. Αναμένεται να έχει την επιτυχία του Πιπερόμελου…

Μια άλλη βινεγκρέτ: κολοκύθα με πιπεριά Φλωρίνης

Αλλά στο φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις στην Τεχνόπολη, δοκιμάσαμε και μια λιχουδιά που εμφανίστηκε για πρώτη φορά και αναμένεται να βγει στην αγορά οσονούπω: Μουστοπιπεριά γεμιστή με καπνιστό λούτσο! Όπου "λούτσος", μεγάλο ψάρι της Βεγορίτιδας γνωστό και με το όνομα γουλιανός, που το καπνίζουν κα γεμίζουν με μικροσκοπικά φιλετάκια τις περίφημες ξινούτσικες μουστοπιπεριές. Μιλάμε για πολύ πρωτότυπο ουζομεζέ…

Πιπεριές Ναουμίδης, Λίμνη Βεγορίτιδα- Άγιος Παντελεήμονας Φλώρινας τηλ. 23860 61438 www.piperiesflorinis.gr

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;