Follow us

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

giwths

Η διαδικασία του μαγειρέματος και η αναζήτηση νέων γεύσεων δεν προσφέρουν απλά μια προσωπική ικανοποίηση, αλλά είναι μια εκδήλωση φροντίδας και αγάπης για τους δικούς μας ανθρώπους. Ένα νέο πιάτο στο οικογενειακό τραπέζι, μια ιδιαίτερη συνταγή, είναι η αλλαγή που θα σου φτιάξει τη μέρα, αλλά και η έκπληξη που θα ζωντανέψει την παρέα των φίλων μας σ' ένα χαλαρό, ανοιξιάτικο κάλεσμα. Κι εδώ έρχονται σαν πιστός σύμμαχος τα ΓΙΩΤΗΣ Μαγειρέματα, με προϊόντα με τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε ευφάνταστες, νόστιμες και εύκολες συνταγές με ποιότητα, επιτυχία και οικονομία.

Εξαιρετικές προτάσεις αποτελούν:

– ο Πουρές Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ και
– ο Πουρές με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ.

Πρόκειται για δυο προϊόντα με υπέροχη γεύση, τέλεια βελούδινη υφή, έτοιμα "στο λεπτό" χαρίζοντας μια νότα gourmet απόλαυσης και δίνοντας πολλές δυνατότητες για νέα, δημιουργικά πιάτα.

Μια ιδέα για πρώτο πιάτο ή ελαφρύ βραδινό που θα ενθουσιάσει, είναι η quiche (μια πλούσια τάρτα που περιέχει μείγμα αβγών και κρέμας) με
Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ και μανιτάρια και γραβιέρα. Ο Πουρές Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ χαρίζει μοναδική υφή και μια απολαυστική γεύση τρούφας στη γέμιση, η οποία περιέχει επιπλέον φρέσκα σοταρισμένα μανιτάρια, τριμμένη γραβιέρα και το μείγμα αβγών-κρέμας. Δεν αντιστέκεσαι!

Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε ξεροψημένο προσούτο σε κομματάκια. Αντί για γραβιέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Μετσοβόνε, που θα δώσει μια ελαφρά καπνιστή γεύση. Μην παραλείψετε τα αποξηραμένα porcini, που θα ανεβάσουν το επίπεδο με την έντονη μανιταρένια γεύση τους, αν σας αρέσει.

Υλικά για τη ζύμη (εναλλακτικά, χρησιμοποιείτε έτοιμη ζύμη για τάρτες)

200 γρ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
1 αβγό, τον κρόκο
50-60 γρ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι

Υλικά για τον πουρέ

1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ*
300 ml γάλα πλήρες
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση

400 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά ή brown
30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini (προαιρετικά)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο ή 3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 αβγά
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
αλάτι, πιπέρι

*Μπορείτε, εναλλακτικά, να χρησιμοποιήσετε στην ίδια συνταγή τον
Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ για το ίδιο απολαυστικό αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση, λίγο άτριφτο κύμινο θα ταιριάξει εξαιρετικά με τον πουρέ.

Οδηγίες

1. Φτιάχνετε τη ζύμη: ρίχνετε στο αλεύρι το αλάτι, προσθέτετε το βούτυρο κρύο και τρίβετε με τα δάχτυλα μέχρι όλο το μείγμα να γίνει λεπτά ψίχουλα. Προσθέτετε τον κρόκο και κουταλιά-κουταλιά το νερό δουλεύοντας τη ζύμη μέχρι να αποκτήσει μια ομοιογένεια. Δεν πρέπει να ζυμωθεί πολύ. Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30’. Βάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με χλιαρό νερό για 30’.

2. Φτιάχνετε τον Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τον αφήνετε να κρυώσει.

3. Πλένετε τα μανιτάρια, αφαιρείτε την άκρη από το ποδαράκι τους και τα κόβετε σε φετάκια. Σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο για 2’, προσθέτετε τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας περίπου 8’-10΄, μέχρι να πιουν τελείως τα υγρά τους. Αφήνετε να κρυώσουν.

4. Ανάβετε τον φούρνο στους 180ο. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο 2-3 χιλ. και το απλώνετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμ. 26 εκ., πιέζοντας να εφαρμόσει καλά στις γωνίες και στα τοιχώματα. Ισιώνετε με ένα μαχαιράκι το τελείωμα και την τρυπάτε εδώ κι εκεί με πιρούνι. Ψήνετε την άδεια τάρτα για 15΄και αφήνετε να κρυώσει.

5. Απλώνετε ομοιόμορφα στην τάρτα τα 2/3 του πουρέ. Χτυπάτε τ’ αβγά με την κρέμα γάλακτος, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τα μανιτάρια. Ρίχνετε το μείγμα στην τάρτα και την ψήνετε περίπου 25’ στους 180ο. Τη σερβίρετε ζεστή.

Αλμυρές συνταγές από τη ΓΙΩΤΗΣ

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Αλμυρές κρέπες με κολοκύθι

krepes1

Κρέπες με σπανάκι, ανθότυρο και τοματίνια

tarta

Τάρτα με σπανάκι και μυρωδικά

manitaria

Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και Μπεσαμέλ

kolokuthakia

Κολοκυθάκια γεμιστά με πουρέ πατάτας και λαχανικά

nioki

Νιόκι Γλυκοπατάτα και Καρότο

mpiftekia

Vegan μπιφτέκια με πουρέ πατάτας και μανιτάρια

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, "ένα κι ένα" για ουζάκι και τσίπουρο!