Follow us

Αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις on board

Νησιά γνωστά για τα μοναδικά τοπικά προϊόντα τους: τα τυριά, τα αλλαντικά, τα γλυκίσματα. Τα βρήκαμε στα μικρά αλλά πλούσια deli τοπικών προϊόντων, που στήθηκαν μέσα στα πλοία Superferry και Superferry II.

Αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις on board

Η ιδέα εξαιρετική. Είμαστε στο πλοίο, ταξιδεύουμε στο Αιγαίο, πλάι μας περνάνε αγαπημένα νησιά των Κυκλάδων σε φόντο βαθύ μπλε. Άνδρος, Τήνος, Σύρος, Μύκονος, Σαντορίνη… Νησιά γνωστά για τα μοναδικά τοπικά προϊόντα τους: τα τυριά, τα αλλαντικά, τα γλυκίσματα. Τα λουκούμια, τα αμυγδαλωτά, τα καλτσούνια, το μέλι, την κάππαρη, τον άνυδρο πελτέ. Όλα αυτά και πολλά ακόμα, βρήκαμε στα μικρά αλλά πλούσια deli τοπικών προϊόντων, που στήθηκαν μέσα στα πλοία Superferry και Superferry II. Η ιδέα του "deseacatessen" έχει μεγάλη επιτυχία, αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών, που βρίσκουν την ευκαιρία να ψωνίσουν… τις Κυκλάδες μαζεμένες, για το σπίτι ή για δώρα και μάλιστα, μερικά προϊόντα που δεν συναντάς εύκολα στην αγορά. Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις on board

Τυριά εξαιρετικά. Από την Άνδρο βολάκι, μαραθοτύρι, μαλακό τυράκι από το τυροκομείο Ασούτη. Από τη Σύρο το διάσημο Σαν Μιχάλη του Βακόνδιου και πολλά τυράκια του τυροκομείου Ζωζεφίνου. Από τη Μύκονο, ό,τι φτιάχνει με τοπικό αγελαδινό γάλα το Τυροκομείο Μυκόνου: τυροβολιά, κοπανιστή, ξυνοτύρι και το φοβερό τους γιαούρτι. Από την Τήνο, τη γραβιέρα του Συνεταιρισμού, το μπαλάκι και άλλα τυράκια του τυροκομείου San Lorenzo. Αλλαντικά από παραδοσιακές συνταγές της Τήνου, από το εργαστήριο Κρητικού: λουκάνικα, σκορδάτο σαλάμι, λούζα.

Γλυκίσματα από την Άνδρο (αμυγδαλωτά και καλτσούνια Ζαΐρη, γλυκά κουταλιού Λάσκαρη) και ένα ξεχωριστό μέλι από τις "Μέλισσες". Από τη Σύρο λουκούμια και φρέσκες χαλβαδόπιτες του Κορρέ. Από τη Χίο, τις ιδιαίτερες "πίτες φρούτων" της Citrus. Μαρμελάδες από τοπικά φρούτα της Τήνου από το "Ντουλάπι της Γιαγιάς". Μαστίχα και άλλα λικέρ από την Χίο.

Ανάμεσα στα τοπικά καλούδια, ξεχωρίσαμε από την Τήνο τις αγκινάρες στο λάδι, την πάστα αγκινάρας, τα καππαρόφυλλα, τα αλιβάρβαρα και άλλα σπιτικά τουρσιά της οικοτεχνίας Δελατόλα (Ντουλάπι της Γιαγιάς), από τη Σαντορίνη τον πελτέ από άνυδρα ντοματάκια, τη σάλτσα από ντοματάκια και την κάππαρη του Santo, τα παξιμαδάκια σε διάφορες εκδοχές από το Φουρναράκι του Κορθίου Άνδρου, γλυκό κουφέτο από τη Σαντορίνη.
Θυμηθείτε να το επισκεφθείτε στο επόμενο ταξίδι σας στις Κυκλάδες.

(Πληροφορίες, στην Golden Star Ferries)

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;