Follow us

Κριθαρότο, όνομα και πράγμα!

Κριθαρότο, όνομα και πράγμα!

Συνηθίσαμε να ονομάζουμε κριθαρότο το κριθαράκι (ζυμαρικό) που μαγειρεύεται σαν ριζότο. Το κριθαρότο στην κυριολεξία του είναι, φυσικά, κριθάρι και το βρήκαμε συσκευασμένο, έτοιμο για βράσιμο με τα αφυδατωμένα λαχανικά του και τα μπαχαρικά του. Είναι ένα βιολογικό κριθάρι με άγρια μανιτάρια (porcini) που γίνεται με ένα απλό βράσιμο ένα υγιεινό και συμπαθέστατο φαγάκι. Χρειάζεται λίγη υπομονή στο μαγείρεμα (κριθάρι είναι αυτό!) δηλαδή γύρω στα 17', και στο τέλος λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και παρμεζάνα, που θα το δέσει και θα το κάνει πιο πλούσιο.
Το Orzotto bio funghi porcini εισάγεται από την Ιταλία και το βρήκαμε στο Nora's deli (Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι, τηλ. 210 338 9349).

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;