Follow us

Kiss the earth με βούτυρα ξηρών καρπών!

Δοκιμάσαμε τη νέα σειρά από “βούτυρα” ξηρών καρπών από τη Χίο, απόλυτα φυσικά και υγιεινά, αφού δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά…

Kiss the earth με βούτυρα ξηρών καρπών!

Όταν ανοίξαμε τις συσκευασίες του φιστικοβούτυρου, του αμυγδαλοβούτυρου και του φουντουκοβούτυρου με κακάο Kiss the Earth, που έφτασαν πρόσφατα στα γραφεία μας, μας ήρθε στη μύτη ένα έντονο, φυσικό άρωμα του ξηρού καρπού. Το ίδιο και στο στόμα. Στην υφή θυμίζουν κάπως ταχίνι, αφού κι αυτά τα προϊόντα παράγονται από τον ξηρό καρπό που ψήνεται, για να απελευθερώσει τα έλαιά του και αλέθεται, ώστε να γίνει αυτός ο πολτός που συναντάμε στο βάζο.

Όπως μας εξήγησε ο δημιουργός τους Κώστας Πλακωτάρης από τη Χίο, η συνταγή είναι στα πρότυπα των βορειοευρωπαϊκών συνταγών, που φτιάχνουν βούτυρα από 100% ψημένους καρπούς και δεν μοιάζουν με τα αμερικάνικα φιστικοβούτυρα, στα οποία προσθέτουν ζάχαρη, γλυκόζη, αλάτι και άλλες ουσίες, για να είναι πιο ελκυστικά στη γεύση.

Kiss the earth με βούτυρα ξηρών καρπών!

Ο Κώστας έφτιαχνε εδώ και χρόνια για προσωπική του χρήση βούτυρα ξηρών καρπών, για να ενισχύσει τον οργανισμό του, που έχει ειδικές ανάγκες, λόγω του αθλητισμού. Πρόσφατα ήρθε η στιγμή που σκέφτηκε να φτιάξει αυτά τα προϊόντα και για το ευρύ κοινό, ως μια καθαρή τροφή, που μπορεί να βοηθήσει όσους ασκούνται και γενικώς όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η φιλοσοφία του, να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική πρώτη ύλη, εξ’ ου και το όνομά τους, Kiss the Earth, («φίλα τη γη») ή, πιο απλά, έλα σε επαφή με τη γη που τα παράγει.

Έτσι, το φιστικοβούτυρο και το αμυγδαλοβούτυρο έχουν μόνο ένα υλικό, δηλαδή πολτό από 100% φιστίκι και αμύγδαλο αντίστοιχα, ενώ το φουντουκοβούτυρο έχει πολτό από φουντούκι, κακάο και σιρόπι αγαύης για γλυκαντικό, που είναι η δική του healthy εκδοχή της πραλίνας φουντουκιού.

Μπορούμε να τα καταναλώσουμε όπως το ταχίνι, δηλαδή με μέλι επάνω σε φρυγανιά ή φωμί, σε συνταγές για σπιτικές μπάρες δημητριακών, σε energy bowls, σε ροφήματα όπως ένα smoothie με γάλα αμυγδάλου, φιστικοβούτυρο και μπανάνα, σε σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα φράουλα, σε φρυγανιά με μέλι και μπανάνα, για το πιο φουλ σε ενέργεια πρωινό.

Στην Αθήνα τα βρίσκουμε σε συνεργαζόμενα καταστήματα όπως: Nora’s Deli (Π. Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι), Mastiha Shop (Πανεπιστημίου 6, Σύνταγμα), Kampos Biomarket (Φιλελλήνων 2, Πλ. Συντάγματος), Bamboo vegan (Σόλωνος 102, Αθήνα κέντρο).

Kiss the earth, 25ης Μαρτίου 24, Κάμπος Χίος, τηλ. 22710 83093, www.kisstheearth.gr

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;