Follow us

Ανεπεξέργαστο μέλι Ταϋγέτου

Γνωριμία με τη μελισσοκομική οικογένεια Φωτόπουλου και τα αγνά, βιολογικά προϊόντα της...

Ανεπεξέργαστο μέλι Ταϋγέτου

Το «μέλι Ταϋγέτου» είναι γνωστό στην αγορά εδώ και χρόνια, όμως πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σχεδόν όλα τα προϊόντα της μελισσοκομικής οικογένειας Φωτόπουλου, που είναι αρκετά. Ξεχωρίσαμε το πολύ ιδιαίτερο μέλι κουμαριάς, με την πικρόγλυκη γεύση και την αρκετά παχύρρευστη υφή, το μέλι ευκαλύπτου για το ξεχωριστό, διακριτικό άρωμα, το μέλι πεύκου για τη γεμάτη γεύση του, το θυμαρίσιο με το δυνατό άρωμα. Αξίζει να γνωρίσουμε, όμως, καλύτερα τα προϊόντα που παράγουν.

Ανεπεξέργαστο μέλι Ταϋγέτου

Μέλι ανθέων: από το νέκταρ λουλουδιών της ελληνικής φύσης, με την πλούσια χλωρίδα και τα εκατοντάδες διαφορετικά είδη φυτών, πολλά εκ των οποίων είναι μοναδικά στον κόσμο. Ιδανικό για τα παιδιά, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για μια ολοκληρωμένη διατροφή.
Μέλι ελάτης: με μοναδικό άρωμα, υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ιδίως σίδηρο, ενώ βοηθά σε στομαχικές διαταραχές, καθώς και σε προβλήματα εντέρου.
Μέλι ευκαλύπτου: το ξεχωριστό του άρωμα, σε συνδυασμό με την αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση του ελαίου που εξάγεται από τα φύλλα του δένδρου το κάνουν πραγματικά ιδιαίτερο. Χρησιμοποιείται και για επούλωση πληγών, εκδορών, εγκαυμάτων.

Μέλι θυμαρίσιο: έχει δυνατό άρωμα και γεύση και είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει την ενεργητικότητα, είναι καρδιοτονωτικό και ευεργετικό σε αναπνευστικά προβλήματα.
Μέλι κουμαριάς: έχει ιδιόμορφη, πικρόγλυκη γεύση και κρυσταλλώνει γρήγορα. Η παραγωγή του είναι περιορισμένη, αφού παράγεται μόνο κάθε Νοέμβρη και μόνο σε Πελοπόννησο και Χαλκιδική. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα το κάνει κατάλληλο και για διαβητικούς.

Μέλι πορτοκαλιάς: αρκετά θρεπτικό, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία. Αυτά φαίνεται πως έχουν υψηλή αντισηπτική δράση και βοηθούν σε φλεγμονές.
Μέλι πεύκου: με έντονη γεύση και άρωμα και πολύ θρεπτικό, αφού είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία. Επίσης, είναι καλό να επιλέγουμε το συγκεκριμένο είδος, όταν θέλουμε να βοηθήσουμε τις φωνητικές μας χορδές.
Μέλι πορτοκαλιάς: πάρα πολύ θρεπτικό και πλούσιο σε ιχνοστοιχεία. Βοηθά σε φλεγμονές, στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα.

Μέλι από ρείκι: είναι από τα πιο θρεπτικά μέλια, με επιστημονικές έρευνες να αποδεικνύουν ότι εμφανίζει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ακόμη, βοηθά σε προβλήματα χοληστερίνης.
Μέλι φασκομηλιάς: με λεπτή, ευχάριστη γεύση και διάφανο κίτρινο χρώμα, είναι από τα πρώτα μέλια που παράγονται γύρω στον Απρίλιο, μαζί με αυτό της πορτοκαλιάς.

Άλλα προϊόντα

Με το ίδιο brand name κυκλοφορούν στην αγορά μέλι με κηρήθρα, γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός, κερί, κηρήθρες και παστέλι.

Λίγα λόγια για τη γλυκιά ιστορία της οικογένειας

Όλα ξεκίνησαν το 1980 όταν ο Μιχάλης Φωτόπουλος με τη σύζυγό του Μαρία ξεκίνησαν να παράγουν μέλι στον κήπο του σπιτιού τους, στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας, ως ερασιτέχνες για τις ανάγκες της οικογένειάς τους. Λίγα χρόνια αργότερα, αποφάσισαν να ασχοληθούν πλέον επαγγελματικά με το μέλι. Έτσι, οι πρώτες πέντε κυψέλες έγιναν 200 και μεταφέρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της μεσσηνιακής Μάνης και του Ταϋγέτου. Το 1994, ο γιος τους Χαράλαμπος ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης, έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια μελισσοκομίας και συνδυάζοντας τις απαραίτητες γνώσεις με την τέχνη και το μεράκι των γονιών του. Εκτός από μέλι, πωλούν και βότανα της περιοχής.

Περισσότερα και σημεία διανομής των προϊόντων στο http://www.melifotopoulos.gr/

Επίσης...

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Περισσότερα από

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φτιάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.