Follow us

40 χρόνια μέλι Σακαρίκου

Από τον πατέρα στην κόρη, ακολουθώντας τις ορθές πρακτικές μελισσοκομίας και τις αρχές της πιστοποίησης ποιότητας HACCP…

40 χρόνια μέλι Σακαρίκου

Η Χριστίνα Σακαρίκου μεγάλωσε μέσα στα μελίσσια, αφού ο πατέρας της ξεκίνησε να παράγει μέλι πριν σαράντα χρόνια. Έτσι, από τη μεγάλη της αγάπη για το μέλι και τα προϊόντα του, αποφάσισε κι αυτή να συνεχίσει τη μελισσοκομική οικογενειακή παράδοση, αφού πρώτα κατέκτησε την τέχνη και τα μυστικά της μέλισσας από τον πατέρα της. Εδώ και έξι χρόνια, ανέλαβε και επέκτεινε την επιχείρηση και τα προϊόντα της, προσθέτοντας τη δική της σύγχρονη ματιά. Έχει ιδιόκτητα μελίσσια στην ανατολική Αττική, ωστόσο χρησιμοποιεί τη μέθοδο της νομαδικής μελισσοκομίας, οπότε παράγει μέλι όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε Άργος, λίμνη Πλαστήρα, Εύβοια και Θήβα, για να βγάλει κάθε φορά τον τύπο του μελιού που επιθυμεί.

40 χρόνια μέλι Σακαρίκου

Παράγει και τυποποιεί μέλι ανθέων, θυμαρίσιο, πορτοκαλιάς, πεύκου, έλατου αλλά και μέλι ερείκης, βανίλιας, βελανιδιάς ή καστανιάς, ενώ διαθέτει και μέλι με καρύδια. Τη μεγάλη γκάμα συμπληρώνουν πρόσθετα προϊόντα μέλισσας, όπως γύρη και βασιλικός πολτός, ενώ φτιάχνει και χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού με μέλι, που προσωπικά με ενθουσίασε, όταν τη δοκίμασα.

Δοκιμάσαμε στο Umami:
Μέλι πορτοκαλιάς
, που μας άρεσε για τα αρώματα που θυμίζουν μεταξύ άλλων καραμέλα γάλακτος και την καλή επίγευση που παραπέμπει σε γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.
Μέλι θυμαρίσιο, πιο έντονο αρωματικά, με βοτανικά χαρακτηριστικά, που ελέγχουν τη γλυκύτητα. Καλή πυκνότητα και επίγευση.
Μέλι πεύκου, που το ξεχωρίσαμε για την πλούσια βουτυρένια γεύση και τις ελαφριές βαλσαμικές νότες.
Μέλι δάσους, που μας έβγαλε κι αυτό βοτανικά αρώματα, που δεν φτάνουν ωστόσο την ένταση του θυμαριού.

Παράλληλα, στο φυσικό κατάστημα στη Νέα Μάκρη, διαθέτει και καλλυντικά προϊόντα δικής της παραγωγής, όπως κρέμα και λάδι σώματος και προσώπου, κεραλοιφές και σαμπουάν, όλα δερματολογικά ελεγμένα και εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα και από την ιστοσελίδα της, που λειτουργεί και ως e-shop.

Όλα τα προϊόντα της Χριστίνας Σακαρίκου θα τα βρούμε και στο Φεστιβάλ “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις”, που θα πραγματοποιηθεί από 4-6 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Λ. Μαραθώνος 38, Νέα Μάκρη, τηλ. 22944 00330, www.honeysak.gr

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;