Follow us

Φιλέματα… χωρίς ζάχαρη

Δοκιμάσαμε τις νέες σειρές μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού από «Το Φίλεμα της Λέλας», που είναι πλούσιες σε γεύση και αρώματα, ακόμα και χωρίς ζάχαρη…

Φιλέματα… χωρίς ζάχαρη

Το εργαστήρι «Το Φίλεμα της Λέλας», από το Κιάτο Κορινθίας, το παρουσιάσαμε στο Umami πριν δύο χρόνια εδώ, γιατί εκτιμήσαμε τα χειροποίητα προϊόντα του, από φρέσκα φρούτα, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και μερικά βαζάκια από τις νέες τους σειρές χωρίς ζάχαρη.

Ο Γιώργος και η Σοφία, τα παιδιά της Λέλας, που έδωσαν το όνομα της μητέρας τους στην επιχείρησή τους γιατί εκείνη τους έμαθε να αγαπούν τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, δημιούργησαν το εργαστήρι αυτό το 2012.

Φιλέματα… χωρίς ζάχαρη

Πρόσφατα, αποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζάχαρη από μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού και στη θέση της να βάλουν τον χυμό σταφυλιού, ο οποίος έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ήπια γλυκιά γεύση και επιτρέπει στα φρούτα να αναδείξουν όλο τους το άρωμα και τη γεύση.
Πράγματι, τα προϊόντα που δοκιμάσαμε κι εμείς διακρίνονταν για την ήπια γλυκύτητα, τα έντονα αρώματα και τις ελαφριές γεύσεις. Ιδίως τα γλυκά του κουταλιού, ισορροπούν μεταξύ γλυκού και κομπόστας, αφού χωρίς την παρουσία της ζάχαρης το σιρόπι είναι αρκετά ρευστό.

Συγκεκριμένα, από τα πιο έντονα σε άρωμα που δοκιμάσαμε ήταν το γλυκό του κουταλιού περγαμόντο και η μαρμελάδα βερίκοκο. Αρκετά αρωματικό και το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, ενώ στο κεράσι το φρούτο ήταν πολύ ζουμερό και διατηρούσε μια φρεσκάδα κομπόστας. Δοκιμάσαμε και τη μαρμελάδα ρόδι, στην οποία την υφή την δίνει το μήλο και από το ρόδι παίρνεις λίγες αρωματικές νότες. Προϊόντα ιδιαίτερα, που ξεφεύγουν από τα κλασικά.
Το εργαστήρι παρασκευάζει, επιπλέον, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού με ζάχαρη, καθώς και τσάτνεϊ και dressings.
Περισσότερα στο www.tofilematislelas.gr

«Το Φίλεμα της Λέλας», Δημοκρατίας 1, Κιάτο Κορινθίας, τηλ. 27420 27027.

Επίσης...

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 νηστίσιμες παραλλαγές αγαπημένων πιάτων

Ήξερες ότι μπορείς να απολαύσεις στη νηστεία (με ένα μικρό τουίστ) μελιτζάνες παπουτσάκια, σουτζουκάκια και γιουβέτσι;

Περισσότερα από

Χρυσοσκουφάτες παραδοσιακές συνταγές

Συνταγές που αντιπροσωπεύουν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας.

Οι αγκινάρες αλλιώς

Απολαυστικές συνταγές που δίνουν νέα διάσταση στην αγαπημένη μας αγκινάρα.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Γλυκά που ταιριάζουν στη νηστεία

Ακόμα και κατά την διάρκεια της νηστείας, μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχα γλυκίσματα που θα ικανοποιήσουν τη διάθεση για γλυκό, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές και υγιεινές επιλογές.

Τι τρώμε στη νηστεία;

Τι ακριβώς τρώμε στη νηστεία και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νόστιμα και θρεπτικά πιάτα, με έμπνευση από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Εκρηκτική γεύση από θάλασσα: Συνταγές με μύδια για κάθε περίσταση

Τα μύδια προσφέρουν υπέροχες γεύσεις και μπορούν να μετατραπούν σε γευστικά πιάτα όπως πιλάφι, λινγκουίνι ή σαγανάκι.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.