Αυτό το κατσικίσιο τυρί από την Ιταλία το δοκίμασα πρόσφατα μετά από προτροπή της φίλης ιδιοκτήτριας του πολύ καλού deli shop «Νόρα». Σε ευθεία σύνδεση με τη γαλλική τυροκομική παράδοση όπως άλλωστε λένε και οι ιδιοκτήτες της μονάδας, οι υπεύθυνοι του μικρού οικογενειακού τυροκομείου Lavialattea χρησιμοποιούν μόνο κατσικίσιο γάλα, παραδοσιακές μεθόδους και καθόλου χημικά πρόσθετα. Το «Caprino semi stagionato – Crosta Fiorita» είναι ένα μαλακό τυρί τόσο όσο ένα κλασικό chèvre με νόστιμη κρούστα, οξύτητα -όση πρέπει- και γευστικό πλούτο. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε και σαν κάτι το ποιοτικό ιταλικό αλλά ταυτόχρονα και διαφορετικό σε σχέση με τα παρμεζάνα, πεκορίνο, γκοργκοντζόλα κ.λπ.
Nora’s Deli | Αναγνωστοπούλου 11, Aναπήρων Πολέμου 10 | Κολωνάκι | 2103389348
Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/12/19