Follow us

Πατέ κολιού «Λαλάς»

Η παράδοση της Λέρου στα αλίπαστα εκφράζεται σε αυτό το πατέ...

Πατέ κολιού «Λαλάς»

Η παράδοση της Λέρου στα αλίπαστα εκφράζεται εξαιρετικά σε αυτό το πατέ κολιού που περιέχει και τα αβγά του, σ’ ένα ιδιαίτερο ορεκτικό για ούζο ή τσίπουρο, που θα ταιριάξει τέλεια επάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι. Αρκεί να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο και, αν θέλετε, μερικές σταγόνες λεμόνι.

Τα αλίπαστα αποτελούν βασικό στοιχείο της τοπικής γαστρονομίας στο νησί της Λέρου και η βιοτεχνία νωπών ψαριών και αλίπαστων «Λαλάς» μετράει σήμερα στορία τριών γενεών. Παρασκευάζουν μια σειρά παστών και μαρινάτων ψαριών με πρώτη ύλη από τον τόπο τους, ενώ ακολουθούν χειροποίητο τρόπο παραγωγής και συσκευασίας και διαδικασία φυσικής ωρίμανσης. Παράλληλα, συνεχίζουν και το εμπόριο νωπών ψαριών στο ιχθυοπωλείο τους. Ανάμεσα στα προϊόντα τους, ο παστός Γαύρος Γουρλομάτης (τοπική ποικιλία), η τσιπούρα, το λαβράκι, το χταπόδι μαρινάτα, γαύρος μαρινάτος και χαβιάρι κολιού.

https://www.lalaspasta.gr
τλφ: 2247023901

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;