Follow us

Έρχεται ο 5ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHIOOC

Στον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα 11-13 Ιουνίου θα γίνει τελικά η αξιολόγηση των δειγμάτων για τον 5ο Athena International Olive Oil Competition, αφήνοντας την προγραμματισμένη Λέσβο για του χρόνου, λόγω της πανδημίας…

Έρχεται ο 5ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHIOOC

Ανατροπή στα αρχικά σχέδια της διοργάνωσης να φιλοξενηθεί στη Λέσβο – ένα νησί με σπουδαία ιστορία στην ελαιοκαλλιέργεια, αλλά και σημαντική παραγωγή εξαιρετικών ελαιολάδων – έφερε η πανδημία της CoViD-19, κι έτσι για φέτος ο διεθνής διαγωνισμός ATHIOOC επιστρέφει για άλλη μια χρονιά στην Αθήνα, απ’ όπου και ξεκίνησε το 2016. Ο διαγωνισμός, που ήταν προγραμματισμένος για τις αρχές Απριλίου, τελικά θα διεξαχθεί στις 11, 12 και 13 Ιουνίου στον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα, ενώ τα καλύτερα ελαιόλαδα, που βραβεύονται με Διπλό Χρυσό, Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο βραβείο, αλλά και με 12 ειδικά βραβεία, θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου.

Παρ’ όλες τις αντιξοότητες που, μεταξύ άλλων, εμπόδισαν και πολλές συμμετοχές, η διευθύντρια και «ψυχή» της διοργάνωσης, Μαρία Κατσούλη, δηλώνει ικανοποιημένη από τη γενική εικόνα του διαγωνισμού:Τα 430 δείγματα, που τελικά θα εξετασθούν, ξεπερνούν κατά 70 τα περσινά, ενώ φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά και 6 νέες χώρες: Αυστραλία, Κίνα, Βραζιλία, Κύπρος, Λίβανος και Αλγερία. Έτσι, το σύνολο των ξένων χωρών που συμμετέχουν ανέρχεται σε 16.

Εδραιωμένη πλέον ως μια από τις πιο έγκυρες της κατηγορίας της, η διοργάνωση διατηρεί ως φιλοσοφία της την ανάδειξη των ελληνικών «πατρίδων» της ελιάς και του ελαιολάδου, αλλά και της μακραίωνης ιστορίας του ελαιολάδου στη χώρα μας. Μετά την Αθήνα, πόλη που συνδέθηκε από την αρχαιότητα με το σύμβολο της ελιάς, ο διαγωνισμός διεξήχθη στη Μεσσηνία, στους Δελφούς και στο Ναύπλιο, ενώ η διοργάνωση στη Λέσβο μεταφέρεται για την επόμενη χρονιά.

Επίσης...

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι τοπ -κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν

Δοκίμασέ τα με φρέσκα χόρτα, κρεμμυδάκι-μάραθο ή και με τόνο.

Δροσιστικά ροφήματα για την άνοιξη

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να ανανεώσουμε τη διατροφή μας με φρέσκα και υγιεινά ροφήματα.

Περισσότερα από

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

Φρέσκες ιδέες και ανοιξιάτικες συνταγές

Η ιδανική εποχή για να γεμίσουμε το τραπέζι μας με φρέσκα λαχανικά, ανοιξιάτικα φρούτα και πιάτα που αποπνέουν υγεία και φρεσκάδα.

Συνταγές για μετά το Πάσχα: Ελαφριές και νόστιμες επιλογές για αποτοξίνωση

Μετά το Πάσχα, χρειαζόμαστε πιο ελαφριά φαγητά για να νιώσουμε ξανά καλά.

Πώς να φτιάξεις την αυθεντική Dubai Chocolate στο σπίτι

Το viral γλυκό που όλοι έχουν δει, αλλά κανείς (;) δεν μπορεί να αντισταθεί.

Smash burger στο σπίτι: Νηστίσιμη και κλασική εκδοχή

Το smash burger, είτε σε νηστίσιμη είτε σε κλασική μορφή, αποδεικνύει ότι η γευστική απόλαυση μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες της κάθε περιόδου.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Πώς να φτιάξετε το viral Chipotle Burrito στο σπίτι

Με ζουμερό κοτόπουλο, αρωματικό ρύζι, πικάντικα φασόλια και δροσερά συνοδευτικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα λαχταριστό γεύμα που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό.

Tα φρέσκα κουκιά της άνοιξης

Με την εποχή τους να φτάνει στην κορύφωσή της, τα κουκιά μας προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργικές και γευστικές συνταγές.

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος, αγαπημένος πρωταγωνιστής της ελληνικής κουζίνας, αποκτά νέα διάσταση μέσα από ευφάνταστες συνταγές που παντρεύουν την παράδοση με τη δημιουργικότητα.

Street food συνταγές για κάθε περίσταση

Μια συλλογή από λαχταριστές συνταγές, γεμάτες φρέσκα υλικά και μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων, που θα απογειώσουν το κάθε σας γεύμα.