Follow us

Tourism Award για το cocktail φεστιβάλ «Bar Engage»

Την δυναμική θέση της Λάρισας στην cocktail σκηνή της χώρας επιβεβαίωσαν τα Tourism Awards, βραβεύοντας το φεστιβάλ cocktail και γαστρονομίας που μπαίνει φέτος στην πέμπτη του χρονιά, έχοντας συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους bartenders της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής στα pop up events του.

Tourism Award για το cocktail φεστιβάλ «Bar Engage»

Το 2016 μια δεμένη και έμπειρη παρέα από το χώρο του bartending, οι Αλέξανδρος Σακελλέρης, Αλέξης Πατσιούρας, Στέφανος Δραγανιδάκης και Άρης Μακρής διοργάνωσαν μια πρωτότυπη γιορτή στην Λάρισα με πρωταγωνίστρια την bar σκηνή της πόλης. Μέσα σε τέσσερα χρόνια το Bar Engage μεγάλωσε, εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε και σε άλλους τομείς της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού, συγκεντρώνοντας μερικούς από τους καλύτερους bartenders της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, για μια ολόκληρη εβδομάδα, η Λάρισα μπαίνει σε άλλους δυνατούς και νόστιμους ρυθμούς, διαδίδοντας στους επισκέπτες και στους επαγγελματίες τις νέες τάσεις του bartending και των cocktails και παράλληλα κάνοντας μια βουτιά στην ιστορία και στις γεύσεις της πόλης. Οι εκδηλώσεις μοιράζονται στα μαγαζιά και αγκαλιάζουν εκτός από τα bar, τους χώρους εστίασης, αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία και τους παραγωγούς της περιοχής.

Τις προηγούμενες χρονιές παρακολουθήσαμε πειράματα για ευρηματικές συνταγές cocktail, που παντρεύουν, για παράδειγμα, ελληνικά spirits με ντόπια τυριά και βότανα, ενώ δοκιμάσαμε επιτυχημένα ζευγάρια ποτών και παραδοσιακών πιάτων της Θεσσαλίας και επισκεφτήκαμε δημιουργικούς παραγωγούς. Ενέργειες που δυνάμωσαν την τοπική οικονομία, έφεραν νέους επισκέπτες και διέδωσαν τα προτερήματα της Λάρισας, που μέχρι τότε δεν αποτελούσε διάσημο τουριστικό προορισμό.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που αυτή η προσπάθεια ξεχώρισε και έφερε στην κοινότητα των Spirit Festivals το πρώτο της βραβείο τουρισμού. Όπως μας είπε ο Στέφανος Δραγανιδάκης, αυτή η διάκριση τους έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουν και να εξελίξουν ακόμα περισσότερο αυτή την γιορτή ενισχύοντας τον τουρισμό της Θεσσαλίας.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;