Follow us

Η γαστρονομική παράδοση της Καλαβρίας στην Αθήνα

To Eλληνο Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας προβάλλει τις γεύσεις μιας περιοχής που συνδέεται ιστορικά με την Ελλάδα, μέσα από το πρόγραμμα Agora Calabria, που απευθύνεται σε εμπόρους και καταναλωτές.

Η γαστρονομική παράδοση της Καλαβρίας στην Αθήνα

Πάνω από 10 είδη αλλαντικών κοπής (prosciutto, salsiccia, capicollo, guanciale κ. ά.), εξαιρετικά πρόβεια τυριά, caciocavallo, pecorino al Vino, ricotta affumicata, την πικάντικη τοπική σπεσιαλιτέ Nduja, ιδιαίτερες σάλτσες και deli σε βαζάκια, κρασιά και άλλα δείγματα της τοπικής γαστρονομίας περιλαμβάνει η κίνηση γνωριμίας με την Καλαβρία, μια από τις λιγότερο προβεβλημένες περιοχές της Ιταλίας, στο νοτιότερο άκρο της ιταλικής «μπότας». Η Καλαβρία, ως γνωστόν, ήταν μέρος της Μεγάλης Ελλάδας και διατηρεί ακόμα ελληνόφωνα χωριά, με απογόνους των αρχαίων αποίκων που μιλούν τα «γκρεκάνικα».

Το πρόγραμμα Agora Clabria θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Καλαβρίας και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις στον χώρο τον τροφίμων. Σε αυτό το πλαίσιο, για τον επόμενο μήνα θα βρίσκουμε τα προϊόντα και τη σχετική πληροφόρηση στα κρεοπωλεία-deli Carnicero (Νέο Ψυχικό και Κηφισιά, τηλ. 210 6770050), ενώ πληροφορίες για τις επερχόμενες δράσεις αναζητούμε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Επίσης...

Αρνί, κατσίκι και κοκορέτσι: 10+1 συνταγές για τις κρεατονοστιμιές του Πάσχα

Δείτε εντός τις εκλεκτές συνταγές που συλλέξαμε για εσάς για ένα πεντανόστιμο Πάσχα.

Πασχαλινά κουλουράκια: Άρωμα παράδοσης και αγάπης

Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα κορυφώνεται, τα σπίτια γεμίζουν με αρώματα και αναμνήσεις – και τι πιο γλυκιά παράδοση από το να φτιάξουμε πασχαλινά κουλουράκια με τα χέρια μας, όπως κάθε χρόνο τη Μεγάλη Τετάρτη.

Περισσότερα από

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Tα φρέσκα κουκιά της άνοιξης

Με την εποχή τους να φτάνει στην κορύφωσή της, τα κουκιά μας προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργικές και γευστικές συνταγές.

Smash burger στο σπίτι: Νηστίσιμη και κλασική εκδοχή

Το smash burger, είτε σε νηστίσιμη είτε σε κλασική μορφή, αποδεικνύει ότι η γευστική απόλαυση μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες της κάθε περιόδου.

Τα όσπρια είναι ο σύμμαχός σου για τη νηστεία

Γίγαντες, φακόρυζο ή φασολάδα; Η επιλογή δική σου!

Μην υποτιμάς το λαχανόρυζο!

Ένας απλός συνδυασμός που παραμένει νόστιμος, ειδικά αν δοκιμάσετε μία από τις συνταγές εντός.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

3 συνταγές για νόστιμο χούμους

Δοκίμασε να φτιάξεις τις τρεις παραλλαγές του υπέροχου ντιπ τις οποίες θα βρεις εντός.