Follow us

Πιπεριές Shishito «Άρωμα»: άρωμα χωρίς κάψα

Μοιάζουν με πράσινες τσίλι στην όψη, αλλά μην τις φοβηθείτε: οι πιπερίτσες shishito έχουν τη γεύση και το άρωμα της καυτερής πιπεριάς, αλλά χωρίς το κάψιμο.

Πιπεριές Shishito «Άρωμα»: άρωμα χωρίς κάψα

Η πράσινη πιπερίτσα shishito προέρχεται από την Άπω Ανατολή και, όπως διαπιστώσαμε, γίνεται πεντανόστιμη στο τηγάνι, για να συνοδέψει κάποιο απλό κρεατικό ή ένα πιάτο ορεκτικών, ή να προσθέσει πρωτοτυπία σ’ ένα finger food κέρασμα και φυσικά σε έθνικ πιάτα. Διαθέτει την τσαχπίνικη νοστιμιά της καυτερής πιπεριάς με ένα φευγάτο «άρωμα» κάψας, εκτός αν πέσεις στην… τυχερή. Δείτε το σαν παιχνίδι: μια στις οκτώ περίπου, είναι ελαφρά καυτερή!

Λεπτόσαρκες, τρυφερές, με έντονη βοτανική φρεσκάδα, μας κατέκτησαν. Τηγανίζονται σε τρία λεπτά με ελάχιστο ελαιόλαδο (κάντε μια τρυπούλα στη σάρκα τους πριν τις ρίξετε στη φωτιά, για να «αποδράσουν» οι υδρατμοί τους), ή ψήνονται περασμένες σε καλαμάκι, πασπαλισμένες με ανθό αλατιού. Βέβαια, τρώγονται μια χαρά και ωμές σε σαλάτες, στις οποίες προσθέτουν μια πικάντικη, εξωτική πινελιά.

Πιπεριές Shishito «Άρωμα»: άρωμα χωρίς κάψα

Τις βρήκαμε σε ψυγεία παντοπωλείων και s/m, συσκευασμένες σε πλαστικά κουτάκια από τη φίρμα «Άρωμα», που διαθέτει στην αγορά φρέσκα κηπευτικά και μυρωδικά. Η σειρά «Άρωμα - Φρέσκες Καυτερές Πιπεριές» περιλαμβάνει μια αξιόλογη ποικιλία πιπεριών, ακόμα και ορισμένες που βρίσκονται πολύ ψηλά σε μονάδες της κλίμακας Scoville (η κλίμακα που μετράει ποσοστό καψαϊκίνης)

Για να δώσουμε μια ιδέα, η «καυτερή» ανάμεσα στις shishito βρίσκεται στις 50-200 μονάδες Scoville (SHU), τη στιγμή που οι Jalapenos φτάνουν τις 8.000 (και θεωρούνται… mild hot), ενώ οι Cayenne ανεβαίνουν μέχρι τις 50.000 (hot) και οι Habaneros σκαρφαλώνουν στις 100.000-350.000 SHU (extra hot) -όλες στη σειρά Άρωμα που προαναφέραμε.

Θα τις βρείτε στα super market, καθώς και σε επιλεγμένα μανάβικα, παντοπωλεία και deli σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία στο www.aroma-herbs.com

Επίσης...

Μαγειρεύουμε μπριάμ!

Το αγαπημένο πολύχρωμο φαγητό σε τρεις εκδοχές.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Περισσότερα από

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φτιάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.