Follow us

Φύλλα περέκ «Αγροζύμη»

Φύλλα περέκ «Αγροζύμη»

Τα «περέκ» είναι λεπτά, τραγανά φύλλα ζύμης προψημένα, έτοιμα για πολλές χρήσεις στην κουζίνα. Μπορείς με αυτά να φτιάξεις μια πρόχειρη πίτα στο τηγάνι, να τα χρησιμοποιείς σαν «νάτσος» για σνακ, να γίνουν βάση για μια γρήγορη πίτσα, να συνοδέψεις το φαγητό σου αντί για ψωμί.

Με ιστορική καταγωγή από τον Πόντο και την Καππαδοκία, τα δαντελένια φύλλα περέκ ήταν πάντα μια λύση για διευκόλυνση της νοικοκυράς. Πρόσφατα, προστέθηκαν πρόσφατα στα ποιοτικά προϊόντα της βορειοελλαδίτικης βιοτεχνίας «Αγροζύμη», γνωστή μας από τα εξαιρετικά της ζυμαρικά και προϊόντα σταριού. Είναι αγνά, χωρίς κανένα συντηρητικό ενώ διατηρούνται για πολύν καιρό στη συσκευασία τους.

Η χρήση τους, απλούστατη: τα περνάμε στιγμιαία κάτω από το νερό, στραγγίζουμε και χρησιμοποιούμε. Σε κάποιες συνταγές χρειάζονται ένα ελαφρύ ράντισμα με ελαιόλαδο. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα σπάσουν στο ταψί, γιατί στο ψήσιμο ενώνονται πάλι. Τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα, σπασμένα ή κομμένα σε κομμάτια.

Ένα νόστιμο σνακ για συνοδεία διαφόρων ντιπ γίνεται αν ψήσουμε ένα φύλλο περέκ ραντισμένο με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και μυρωδικά (π.χ. θυμάρι, πάπρικα, δεντρολίβανο) και το σπάσουμε σε μικρά κομμάτια, σαν νάτσος. Για να φτιάξουμε μια βάση πίτσας βάζουμε στο ταψί ένα-ένα 3 φύλλα περέκ βρεγμένα από τη μια πλευρά και λαδωμένα, απλώνουμε τα υλικά μας στην επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και ψήνουμε. Ακόμα πιο εύκολα γίνεται μια πρόχειρη, αλλά πολύ νόστιμη τυρόπιτα σε λαδωμένο τηγάνι, με θρυμματισμένη φέτα για γέμιση. Ν.Γ.

Για περισσότερες κι ενδιαφέρουσες συνταγές μπείτε στο www.agrozimi.gr.

Αγροζύμη - Αραβησσός Πέλλας, 2382099318 – 99316.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;