Follow us

Η νομαδική μελισσοκομία της Melissafarm

Η μελισσοκομία είναι έρωτας! Το καταλαβαίνεις από τον τρόπο που η Κατερίνα Κρυώνη μιλάει για τα μελίσσια της και το πολύτιμο προϊόν τους, το μέλι.

Η νομαδική μελισσοκομία της Melissafarm

Εγκαταστάθηκαν στο χωριό της Αρχαίας Επιδαύρου πριν 20 χρόνια, εγκαταλείποντας την Αθήνα για έναν πιο αυθεντικό, κοντά στη φύση τρόπο ζωής. Και κατόπιν… ήρθαν οι μέλισσες - και η Melissafarm!

Η μελισσοκόμος Κατερίνα Κρυώνη μαζί με τον Μάνο Κουναλή δημιούργησαν με όραμα και υπομονή μια οικογενειακή μελισσοκομική μονάδα στην πλούσια σε άνθη, αρωματικά φυτά και δέντρα γη της Επιδαύρου, τόπο ιδανικό για μελισσοτροφία. Εσπεριδοειδή, άγρια λεβάντα, θυμάρι, θρούμπι, φασκόμηλο, πεύκα και χαρουπιές δίνουν τα μέλια της περιοχής, αλλά εκείνοι δεν σταματούν εκεί.

Η νομαδική μελισσοκομία της Melissafarm

Ασκώντας μια νομαδική μελισσοκομία, μεταφέρουν τα μελίσσια τους ανάλογα με την εποχή και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, ώστε να τρυγήσουν διαφορετικά είδη από τη θαυμαστή βιοποικιλότητα του τόπου. Η δουλειά τους έγινε τρόπος ζωής, τη λατρεύουν και το αποτέλεσμα φαίνεται στα αγνά, φυσικά και γεμάτα άρωμα και γεύση μονοποικιλιακά τους μέλια, αλλά και στον τρόπο που μας μίλησαν γι’ αυτά, καθώς και για τα παράγωγα προϊόντα τους: μια σειρά από αλείμματα με βάση το μέλι, σε συνδυασμούς με άλλα εξαιρετικά υλικά.

Πολλά από τα προϊόντα τους έχουν διακριθεί πρόσφατα με αστέρια από τα Great Taste Awards και ήδη εξάγονται. Η σειρά των μελιών περιλαμβάνει μέλι θυμαριού, πεύκου, ανθέων, δάσους, πορτοκαλιάς, ερείκης, βελανιδιάς, χαρουπιάς, ελάτου, ελάτης “βανίλια”, κουμαριάς, μέλι με κερήθρα και μερικά ακόμα, σε μικρές και μεγάλες συσκευασίες αλλά και σε όμορφα σετ δώρου. Φυσικά διαθέτουν και πρόπολη και γύρη και βασιλικό πολτό, αλλά και μια σειρά φυσικών προϊόντων ομορφιάς με βάση όλα αυτά.

Τα αλείμματα μελιού (ή πραλίνες), πάλι, είναι ένα χειροποίητο και άκρως υγιεινό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, χωρίς κανένα συντηρητικό ή πρόσθετο. Γίνονται με βάση αγνό μέλι, κακάο και πάστα ξηρών καρπών: με αμύγδαλο, με φιστίκι Αιγίνης, με φουντούκι, με αράπικο φιστίκι, με ταχίνι ολικής άλεσης, ενώ υπάρχει και μια φυσική «κρέμα μελιού».

Παράλληλα, έχουν εκμεταλλευτεί και τα βότανα και αρωματικά φυτά της περιοχής (και όχι μόνο) δημιουργώντας μοναδικά blends αφεψημάτων σε πρωτοποριακές ή κλασικές συσκευασίες, στα οποία έχουμε ήδη αναφερθεί.

Τα προϊόντα τους μπορούμε να παραγγείλουμε ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά (27530 41685 και 694 2201 009), ή να τα αναζητήσουμε στα εξής καταστήματα:

MUSHROOMS & MORE (Αγίας Κυριακής 24Α, Παλαιό Φάληρο, 6944506457)
ΣΚΟΥΤΕΛΟΓΙΩΡΓΗΣ - Butcher Shop Deli (Λεωφ. Κύπρου 71, Βύρωνας, 2107668588)
TAMARILLO (Βορρεάδων και Αχιλλέως, Βάρη, 2109654400)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ – Παραδοσιακό Παντοπωλείο (Ηρώων Πολυτεχνείου 30 - πλ. Αεροπορίας, Ηλιούπολη, 2109918730)
ΦΡΟΥΤΑΓΟΡΑ ΒΑΡΚΙΖΑΣ (Αφροδίτης 1, Βάρη, 2109654949)
ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ – Παραδοσιακό Παντοπωλείο (Ιθώμης 17, Αγορά Βύρωνα, 2107664193)
MARMALADES PENELOPES (Κρέμου 17-11, Καλλιθέα, 2109575085)
ΟΙ ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ (Στουρνάρη 13-5, Εξάρχεια, 2103836661)
ΤΑ ΜΕΖΕΚΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ (Αγ. Ιωάννης Ρέντης, 2104820020)

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;