Follow us

Panna Cotta με ζελέ ανανά και μάνγκο

Panna Cotta

Τα ανάλαφρα, δροσερά γλυκά του καλοκαιριού δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο. Στην πλούσια γκάμα υλικών της ΓΙΩΤΗΣ θα βρούμε ό,τι χρειαζόμαστε για γλυκές δημιουργίες σε καλοκαιρινό mood. Όπως ο συνδυασμός μιας απολαυστικής Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ με ένα Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ και φρέσκα φρούτα: ένα απόλυτα καλοκαιρινό επιδόρπιο, ιδανικό για τα ζεστά απογεύματα στη βεράντα μας ή για να τελειώσουμε υπέροχα ένα φροντισμένο γεύμα.

Με τη συνταγή μας θα δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό, δίχρωμο γλυκό σε ποτήρι, με γεύση εξωτικών φρούτων! Η καλοκαιρινή γεύση του ανανά γίνεται πιο εξωτική με το μυρωδάτο μάνγκο, το οποίο απογειώνει το γλυκό. Τόσο εύκολα!

Υλικά

1 κουτί Panna Cotta με σιρόπι φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
500 ml γάλα πλήρες
1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση ανανά ΓΙΩΤΗΣ
1 μεγάλο, ώριμο μάνγκο

Οδηγίες

  • Καθαρίζετε το μάνγκο και πολτοποιείτε το μισό στο μούλτι, μαζί με 2 κ.σ. νερό.
  • Κόβετε το υπόλοιπο μάνγκο σε λεπτά φετάκια. Κρατάτε μερικά φετάκια μάνγκο για το γαρνίρισμα και απλώνετε τα υπόλοιπα σε ανάλογα φαρδιά ποτήρια.
  • Ετοιμάζετε την Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ προσθέτοντας το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τη μοιράζετε στα ποτήρια και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί.
  • Όταν είναι έτοιμη, ετοιμάζετε και το Φρουί Ζελέ με γεύση ανανά ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε στο μείγμα το πολτοποιημένο μάνγκο.
  • Το αφήνετε λίγη ώρα ώστε να αρχίσει ελαφρώς να πήζει και τότε το μοιράζετε στα ποτήρια, επάνω από την Panna Cotta.
  • Αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.
  • Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρετε τα ποτήρια με φετάκια μάνγκο και φυλλαράκια δυόσμου.

Γλυκές συνταγές από τη ΓΙΩΤΗΣ για νόστιμο καλοκαίρι

Panna Cotta με ζελέ ανανά και μάνγκο

Φρουί Ζελέ φράουλα με panna cotta δυόσμου

Παστάκι με βάση brownies

Παστάκι με βάση brownies, κρέμα και ζελέ κεράσι

Επίσης...

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…

Περισσότερα από

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.