Follow us

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα. Γι' αυτό και εμείς σου δίνουμε παρακάτω τρεις συνταγές για να τα απολαύσεις.

Κανελόνια με Κιμά

Υλικά

  • 16 κανελόνια (έτοιμα για γέμισμα, χωρίς βράσιμο)
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 180 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 160 γρ. ένταμ τριμμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας έτοιμη
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Ζεσταίνετε το λάδι με το μισό βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Προσθέτετε κατόπιν τον κιμά.
  3. Ανακατεύετε μέχρι να καβουρντιστεί και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
  4. Βράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.
  5. Ρίχνετε μέσα λίγη μπεσαμέλ, το μαϊντανό και τη μισή τριμμένη γκούντα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα προσθέτετε στο μείγμα με τον κιμά.
  6. Ανακατεύετε προσεκτικά και αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
  7. Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση του κιμά.
  8. Σε μια πυρίμαχη πιατέλα ρίχνετε με ένα κουτάλι λίγη από τη σάλτσα μπεσαμέλ.
  9. Βάζετε σε μια στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, ανακατεμένη με το ένταμ και την υπόλοιπη γκούντα.
  10. Στη συνέχεια προσθέτετε και τη σάλτσα ντομάτας και σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια.
  11. Ψήνετε 50΄-55΄ το φαγητό, μέχρι να ροδίσει.

Κανελόνια με μανιτάρια και καπνιστό μπέικον με σάλτσα λαχανικών

Υλικά

  • 500 κ. μανιτάρια λευκά
  • 300 γρ. καπνιστό μπέικον σε ένα κομμάτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 6 φρυγανιές
  • ¾ φλ. γάλα
  • 300 γρ. καρότα
  • ½ σέλερυ
  • 3 μέτρια μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. καρύδια
  • 3 κ.σ ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ταψάκι παραλληλόγραμμο αντικολλητικό 30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανάκι τα μανιτάρια, βγάζουμε το ποδαράκι και το κόβουμε στα δύο, κόβουμε σε χοντρές φέτες τα καπελάκια.
  2. Κόβουμε το μπέικον σε κύβους 1 εκ.
  3. Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, το σέλερυ, τα σκόρδα (αφού αφαιρέσουμε την πράσινη ουρίτσα), το μαϊντανό και τα καρότα.
  4. Τρίβουμε τη φρυγανιά στη μουλινέτα.
  5. Χοντροκόβουμε τα καρύδια.Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε το μπέικον μέχρι να βγάλει το λίπος του.
  6. Προσθέτουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα μισά σκόρδα και τα μανιτάρια.
  7. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν τα υγρά τους.
  8. Ρίχνουμε τη φρυγανιά και το γάλα.
  9. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά το μίγμα.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μισό μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  11. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα σκόρδα μέχρι να μαλακώσουν.
  12. Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερυ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να απορροφήσουν το νερό τους.
  13. Σβήνουμε με το ξύδι.
  14. Ρίχνουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν τραγανά.
  15. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια.
  16. Αλατοπιπερώνουμε.
  17. Ρίχνουμε και τον υπόλοιπο μαϊντανό.Βουτυρώνουμε καλά τον πάτο του ταψιού.
  18. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό ταψί, το στρώνουμε με λαδόκολα και τη βουτυρώνουμε.
  19. Γεμίζουμε τα ξερά κανελόνι ή τις κρεπούλες και τα βάζουμε δίπλα –δίπλα στο ταψί.
  20. Αν χρησιμοποιήσουμε κρεπούλες, βάζουμε κατά μήκος στη μια άκρη 2 κ.σ γέμιση και τις γυρίζουμε σε ρολό.
  21. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τα λαχανικά και τα καρύδια.
  22. Σκεπάζουμε με λαδόκολα.
  23. Ψήνουμε για 25 –30 λεπτά αφαιρώντας τα τελευταία 7 λεπτά τη λαδόκολα, για να πάρει χρώμα η σάλτσα των λαχανικών.
  24. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε στα πιάτα βγάζοντας τα κανελόνι από το ταψί προσεκτικά με σπάτουλα.

Kανελόνια με σπανάκι και φρέσκα τυριά

Υλικά

  • 18 κανελόνια
  • 400 γρ. τρυφερό σπανάκι
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. ρικότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. πολτό από φρέσκες ντομάτες
  • 2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε αν χρειάζεται και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.
  2. Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
  3. Σε φαρδειά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2', προσθέτοντας στη συνέχεια το σπανάκι και τον μαϊντανό.
  4. Ρίχνουμε αλάτι και το ανακατεύουμε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά.
  5. Το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και όταν κρυώσει προσθέτουμε τα τυριά, φρεσκοκομμένο πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  6. Κατόπιν φτιάχνουμε τη σάλτσα, σωτάροντας σε λίγο ελαιόλαδο για 1' το σκόρδο και προσθέτοντας τη ντομάτα και τα μυρωδικά.
  7. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4'-5'.
  8. Βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει και ζεματίζουμε τα κανελόνια για 3'-4' (μέχρι να ψηθούν al dente) στραγγίζοντάς τα αμέσως πολύ καλά.
  9. Τα γεμίζουμε με το μείγμα του σπανακιού και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, στη σειρά.
  10. Τα περιχύνουμε με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε αμέσως.

* Τρεις συνδυασμοί που θα απογειώσουν το σαγανάκι σου

Επίσης...

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Περισσότερα από

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.