Εξωτικό Κοτόπουλο
Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
- 2 στήθη κοτόπουλου (4 φιλέτα) κομμένα σε μικρές λωρίδες
- 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 3 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά μέλι
- 3 κουταλιές σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά σουσάμι (προαιρετικά)
- λίγο τζίντζερ (πιπερόριζα), φρεσκοτριμμένo
Εκτέλεση
- Βάζετε το κοτόπουλο σε μπολ και το περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι.
- Το αφήνετε σε αυτή τη μαρινάτα για 30’ ή και περισσότερο στο ψυγείο, ανακατεύοντας συχνά.
- Καθαρίζετε τις πιπεριές, αφαιρώντας τους σπόρους και τα κοτσάνια τους και τις κόβετε σε λωρίδες.
- Ζεσταίνετε το λάδι ή το σησαμέλαιο και τηγανίζετε τις πιπεριές για 5’, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 3’.
- Αφαιρείτε τα λαχανικά από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο, αφού το στραγγίσετε από τη μαρινάτα του.
- Τηγανίζετε για 5’, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Διαλύετε το κορν φλάουρ στη μαρινάτα, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το σουσάμι (προαιρετικά) και το τζίντζερ.
- Βράζετε σε σιγανή φωτιά, μέχρις ότου η κρέμα δέσει.
- Ξαναρίχνετε τα λαχανικά και τα ζεσταίνετε για 1’ - 2’. Σερβίρετε τα φαγητό αυτό με ρύζι μπασμάτι.
Εύκολο Κοτόπουλο Κοκκινιστό µε Σπανάκι
Υλικά
- 500 γραµµ. φιλέτο ή µπούτι κοτόπουλο
- 300 γραµµ. σπανάκι
- 1 κουτ. της σούπας πελτέ ντοµάτας
- 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1 καρότο σε φέτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκοµµένη
- αλάτι, πιπέρι, µοσχοκάρυδο
- λάδι
Εκτέλεση
- Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουµε το λάδι, το κρεµµυδάκι και το κοτόπουλο να πάρουν χρώµα.
- Προσθέτουµε το καρότο, την ψιλοκοµµένη πιπεριά και το σπανάκι και ανακατεύουµε µέχρι να µαλακώσει το σπανάκι.
- Στη συνέχεια προσθέτουµε την ντοµάτα και αρκετό νερό για να βράσει το σπανάκι και να µαγειρευτεί το κοτόπουλο.
- Συµπληρώνουµε αν θέλουµε λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουµε κατά βούληση.
- Το µοσχοκάρυδο ταιριάζει στο σπανάκι µπορεί όµως και να λείπει.
- Βράζουµε µέχρι να "πιει" όλο το ζουµάκι και σερβίρουµε ζεστό.
Κοτόπουλο Λεµονάτο µε Μάραθο
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλο
- γλυκάνισος
- 1 ξερό κρεµµύδι
- 1 µαραθόριζα ψιλοκοµµένη
- χυµός από 1 λεµόνι
- άνηθος
- ξύσµα λεµονιού
- αλάτι-πιπέρι
- 200 γραµµ. κρέµα γάλακτος
- ζωµός κοτόπουλου
Εκτέλεση
- Πασπαλίζουμε µε αλάτι, πιπέρι και γλυκάνισο το κοτόπουλο που έχουµε κόψει σε λωρίδες.
- Αλευρώνουµε το κοτόπουλο. Σοτάρουµε το κοτόπουλο ελαφρά.
- Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουµε το ψιλοκοµµένο κρεµµύδι και τη µαραθόριζα και τη προσθέτουµε στο κοτόπουλο.
- Σιγοβράζουµε µε λίγο νερό ή ζωµό κοτόπουλου.
- Προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού.
- Όταν είναι έτοιµο προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος και σιγοβράζουµε µέχρι να δέσει.