Δοκιμάστε τις τρεις παρακάτω προτάσεις για νόστιμα πιάτα με πένες.
Πένες µε Καρύδια και Πατάτες
Υλικά
- 350 γρ. πένες
- 4 πατάτες καθαρισµένες σε κύβους
- 6 καρύδια σε κοµµάτια
- 8 φιλέτα αντζούγιας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο βασιλικό κοµµένο
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
- 30 γρ. πεκορίνο τριµµένο
Εκτέλεση
- Σοτάρουµε το λάδι µε το σκόρδο.
- Αφαιρούµε το σκόρδο και προσθέτουµε τις αντζούγιες πιέζοντας τα φιλέτα.
- Προσθέτουµε τα καρύδια και το βασιλικό και ανακατεύουµε.
- Βράζουµε τα µακαρόνια και τις πατάτες και τα σουρώνουµε.
- Βάζουµε στο τηγάνι τα µακαρόνια µε τις πατάτες και το πεκορίνο.
- Τα ανακατεύουµε και τα σερβίρουµε ζεστά.
Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια
Υλικά
- 500 γρ. πένες
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 300 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
- 12 ντοματίνια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια. Σοτάρετε το κρέας μαζί με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για λίγα λεπτά.
- Σβήστε με το κρασί, ρίξτε το σπανάκι, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Βράστε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία. Στραγγίξτε τα.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κοτόπουλου και σερβίρετε. Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Πένες με Λάχανο και Μπέικον
Υλικά
- 500 γρ. πένες
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 300 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 8 φέτες μπέικον
- 4-5 μπαχάρια
- 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή κεφαλοτύρι ή ένα άλλο πικάντικο κίτρινο τυρί)
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό ή 4-5 κλωναράκια φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το σοτάρουμε σκέτο, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το τηγάνι.
- Βάζουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το λάχανο με το σκόρδο, τα μπαχάρια, την πάπρικα, το θυμάρι και το κρεμμύδι.
- Αλατίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πένες, το μπέικον, την κρέμα γάλακτος και ½ φλιτζ. από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε γρήγορα και κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν έχει μόλις απορροφηθεί το νερό και η σάλτσα είναι ζουμερή.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε.