Δοκιμάστε τις 3 παρακάτω συνταγές για ωραία πιάτα με χοιρινό.
Χοιρινό µε Άγρια Χόρτα
Υλικά
- 1 κιλό κρέας χοιρινό από σπάλα κοµµένο σε µερίδες
- 1 1/2 κιλό άγρια χόρτα (ζοχοί, ραδίκια)
- 5-6 µεγάλα κρεµµύδια ξερά κοµένα σε φέτες (όπως στη σαλάτα)
- 1-2 αυγά
- 1-2 λεµόνια (ανάλογα πόσο ξυνό θέλουµε τό φαγητό)
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα χόρτα για 5 λεπτά σε αλατισµένο νερό και τα βάζουµε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
- Τσιγαρίζουµε το κρέας µέχρι να ροδίσει και σωτάρουµε µαζί µε τα κρεµµύδια.
- Ρίχνουµε στην κατσαρόλα 2-3 φλιτζάνια νερό και βράζουµε µέχρι να µαλακώσει το κρέας.
- Ρίχνουµε αλάτι-πιπέρι, προσθέτουµε και τα χόρτα τα οποία έχουµε κόψει λίγο µε το µαχαίρι.
- Μόλις βράσουν και τα χόρτα (ανάλογα µε τα γούστα) αυγοκόβουµε το φαγητό µας.
Χοιρινό µε Σπανάκι
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό
- 300 γραµµ. σπανάκι
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 χυµό
Εκτέλεση
- Πλένουµε καλά το σπανάκι και το κόβουµε µε τα χέρια. Το βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε νερό να βράσει λίγο.
- Σε µια άλλη κατσαρόλα βάζουµε λίγο λάδι και τσιγαρίζουµε το κρέας.
- Όταν το κρέας είναι έτοιµο προσθέτουµε νερό και το χυµό ντοµάτας και αφήνουµε για λίγο να βράσουν.
- Ρίχνουµε το σπανάκι στην κατσαρόλα µε το κρέας.
- Προσθέτουµε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουµε να ψηθεί και να µείνει µε τη σάλτσα του.
Χοιρινό με Λεμονάτη Σάλτσα και Κρασάτες Πατάτες
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό από σπάλα
- 3 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού
- 1 κουτάλι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θρούμπι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις πατάτες
- 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλες και χοντρές ροδέλες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
- Απλώνουμε στον πάτο ενός μικρού ταψιού τα κρεμμύδια.
- Από πάνω βάζουμε το κρέας.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και το θρούμπι.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
- Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Αν στεγνώσει το κρέας, ρίχνουμε στο ταψί λίγο νεράκι (1/2 νεροπότηρο).
- Αμέσως μετά ξεσκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε να ροδίσει το κρέας.
- Όσο το κρέας ψήνεται, ετοιμάζουμε τις πατάτες.
- Τις τηγανίζουμε ελαφρά να μισοψηθούν.
- Τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρασί και το αλατοπίπερο.
- Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθεί εντελώς το κρασί.
- Σερβίρουμε στα πιάτα μια μερίδα χοιρινό με τα λιωμένα κρεμμυδάκια και λίγες πατάτες.