Follow us

3 συνταγές για κορυφαία λαζάνια

Δείτε εντός τρεις προτάσεις με το αγαπημένο ζυμαρικό.

ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

Δείτε παρακάτω τρεις ενδιαφέρουσες συνταγές με λαζάνια.

Λαζάνια, τα Αυθεντικά Ιταλικά

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 100 γρ. μπέικον σε φετάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο σε πολύ ψιλά κυβάκια
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. κονκασέ
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 8-10 λαζάνια σε φύλλα
  • 350 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα χλιαρό

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, να κάψει, και σοτάτουμε το μπέικον.
  2. Μόλις ροδίσει, ρίχνουμε τον κιμά και το δαφνόφυλλο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί σε κόμπους.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1'.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε τον κιμά σκεπασμένο για 30'-40'. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
  7. Θέλουμε να έχει σαλτσούλα, να μη μας βγει στεγνός.
  8. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι με τον αβγοδάρτη.
  9. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατίζουμε ελάχιστα.
  10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  11. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε μια πρώτη δόση λαζάνια. Πάνω τους απλώνουμε λίγο από τον κιμά, δυο τρεις κουταλιές μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί (τα αυθεντικά λαζάνια γίνονται με παλαιωμένο πεκορίνο, πικάντικο και στιβαρό τυρί, αλλά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα ώριμο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα).
  12. Συνεχίζουμε με στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  13. Τελειώνουμε με στρώση μπεσαμέλ και μπόλικο τυρί.
  14. Ψήνουμε για 40' περίπου.

Λαζάνια με Τυριά

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια πράσινα
  • 700 γρ. τυριά τριμμένα (κασέρι, γραβιέρα, φέτα)
  • 10 φέτες ζαμπόν καπνιστό σε μακρόστενα κομμάτια
  • 2 πιπεριές σε ροδέλες (κόκκινη Φλωρίνης και πράσινη)
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα καπνιστή
  • λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
  2. Βράζω τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι γράφει η συσκευασία τους (γιατί θα βράσουν και στον φούρνο).
  3. Τα σουρώνω και τα βάζω σε μια λεκάνη.
  4. Τρίβω όλα τα τυριά και τα ανακατεύω με τα λαζάνια, τις πιπεριές, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Βουτυρώνω ένα ταψί και μεταφέρω εκεί όλα τα υλικά. Ψήνω στον φούρνο για 20 - 25 λεπτά.

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Υλικά

  • 1/2 κιλό λαζάνια
  • 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
  • 3 κουτ. σούπας λάδι
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1-2 κιλά μελιτζάνες στρογγυλές
  • 500 γρ. φέτα σκληρή
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Κατόπιν τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε εκεί για 1 ώρα.
  2. Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
  3. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις ντομάτες επίσης ψιλοκομμένες.
  4. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν μια πηχτή σάλτσα. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι.
  5. Παράλληλα, βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με 2 κ.σ. λάδι.
  6. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες και από πάνω μια στρώση φέτα σε κομματάκια.
  7. Περιχύνουμε με μια δόση σάλτσας και από πάνω μια στρώση λαζάνια.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα υλικά καταλήγοντας σε μια στρώση λαζάνια.
  9. Χτυπάμε 2 αυγά ολόκληρα και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
  10. Με το μίγμα αυτό περιχύνουμε τα λαζάνια. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (200 βαθμούς) για 3/4 της ώρας.

* 3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.