Follow us

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Μάφινς με καρπούζι και κρέμα κακάο

Δες παρακάτω τρεις ιδέες για νόστιμες γλυκές παρασκευές με καρπούζι και πειραματίσου!

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Υλικά

  • 1.200 γρ. ψίχα από καρπούζι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 15 γεμάτες κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
  • 200 γρ. κοπανισμένα καρύδια
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σουσάμι για την κρούστα
  • κανέλα
  • λάδι για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Αφαιρούμε τα σπόρια από το καρπούζι, το κομματιάζουμε και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
  3. Είναι πολύ σημαντικό να πολτοποιήσουμε το καρπούζι με το χέρι μας μέσα στη λεκάνη, μέχρι να διαλυθεί εντελώς, σε κομματάκια του 1 εκ. περίπου.
  4. Προσθέτουμε στη λεκάνη με το καρπούζι το αλεύρι, την κανέλα, το λάδι, το μέλι, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και τα καρύδια και με αβγοδάρτη ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε έναν όχι πάρα πολύ πηχτό χυλό.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί αρκετά μεγάλο και το πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.
  6. Στρώνουμε πάνω του τον χυλό. Προσοχή! Το ύψος του χυλού με τίποτα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1½ εκ. Η καρπουζένια είναι μια υπερβολικά λεπτή πίτα, σαν βάση πίτσας.
  7. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνουμε για 45'.
  8. Με ένα μαχαίρι δοκιμάζουμε να ανασηκώσουμε την πίτα, για να δούμε αν ψήθηκε: η κάτω πλευρά πρέπει να βγει τραγανή όσο και η κρούστα.
  9. Αφήνουμε την καρπουζένια να κρυώσει, τη χαράζουμε σε τετράγωνα και στη συνέχεια σε τριγωνικά κομμάτια και την πασπαλίζουμε με κανέλα.
  10. Στη Μήλο πολλές φορές τη σερβίρουν με μια κουταλιά μέλι. Δοκιμάστε το, αν και θεωρώ ότι το έντονο άρωμα του μελιού σκοτώνει το διακριτικό άρωμα του καρπουζιού.

Μάφινς με καρπούζι και κρέμα κακάο

Υλικά

  • 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο απαλό
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. κρέμα καρύδας
  • 3 φλ. καρπούζι σε κομματάκια πολτοποιημένο και περασμένο από λεπτή σίτα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 δόση βανιλίνη
  • 1 γερή πρέζα αλάτι

Για γαρνιτούρα

  • 3 φλ. άχνη ζάχαρη
  • ⅓ φλ. βούτυρο
  • 1 δόση βανιλίνη
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • λίγο κόκκινο χρώμα ζαχ/κής

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε τη γαρνιτούρα: σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανιλίνη και 1 κ.σ γάλα και δουλεύουμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.
  2. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο γάλα ακόμα ώστε να μπορεί να απλώνεται η κρέμα.
  3. Τη μεταφέρουμε σε ψυγείο και την αφήνουμε τουλάχιστον δύο ώρες.Περνάμε το καρπούζι από λεπτή σίτα πιέζοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού να φύγουν τα υγρά του.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε λεκάνη.
  5. Χτυπάμε το ελαιόλαδο, με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε τη βανιλίνη και ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να πάρει απαλό κίτρινο χρώμα.
  7. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και δουλεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  8. Ρίχνουμε 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στη λεκάνη με το αλεύρι.
  9. Προσθέτουμε και το καρπούζι, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με 24 θήκες για μάφινς ντυμένες με χαρτάκια.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 15 λεπτά.
  11. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν τελείως.
  12. Μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ και γαρνίρουμε τα μάφινς.

Σορμπέ καρπούζι σε κύβους

Υλικά

  • 500 γρ. καρπούζι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λάιμ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και βγάζουμε τους σπόρους.
  2. Το βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με την ζάχαρη και το χυμό λάιμ.
  3. Δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα -αν χρειασθεί προσθέτουμε παγωμένο νερό ή φρουτοχυμό ώστε το μείγμα να είναι σχετικά ρευστό.
  4. Το μεταφέρουμε στις ειδικές θήκες για παγάκια και αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον.

* Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Επίσης...

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Περισσότερα από

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.