Follow us

Kρύα αμυγδαλόσουπα

Kρύα αμυγδαλόσουπα

Δεν θέλει βράσιμο και διατηρείται στο ψυγείο τουλάχιστον τρεις μέρες.

Προϋπόθεση, τα καλής ποιότητας ανάλατα και αξεφλούδιστα αμύγδαλα, που θα ξεφλουδίσετε εσείς με βραστό νερό, κλπ., κλπ. Έτσι ωραία και άσπρα, θα τα βάλετε στο μπλέντερ και θα προσθέσετε ελαιόλαδο να τα σκεπάσει (200 γρ. αμύγδαλα, 200 ml λάδι), 3-4 σκελίδες σκόρδο, 2 κουταλιές καλό κρασένιο ξίδι, αλάτι, λευκό πιπέρι και 350 ml κρύο νερό. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν απολύτως λεία. Αν είναι σφιχτός ο πολτός, προσθέστε λίγο νερό.

Σκεπάστε με μεμβράνη και παγώστε το στο ψυγείο. Εγώ για αυτή τη σούπα χρησιμοποιώ μεσαίου μεγέθους πράσινα γυάλινα μπολ.

Πριν σερβίρω, βάζω στο καθένα 4-5 παγάκια, ρίχνω τη σούπα και συμπληρώνω με φετούλες πράσινου ξινόμηλου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.