ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
600 γρ. κρέας αγριογούρουνου χωρίς κόκαλο
1 ξερό κρεµµύδι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκοµµένο
5-6 κεδρόµηλα (σπόροι κέδρου)
1 κουτ. σούπας κόκκους πράσινο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού µπράντι
2 κουτ. σούπας µουστάρδα µε σπόρους µουστάρδας
2 φλιτζάνια ζωµό κρέατος ή λαχανικών
1/2 φλιτζάνι κρέµα γάλακτος
αλάτι
Για τη γαρνιτούρα:
500 γρ. νιόκι πατάτας
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας φρέσκα µυρωδικά (θυµάρι, µαϊντανό) ψιλοκοµµένα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση:
Κόψτε το κρέας σε φέτες µε πάχος περίπου 1 εκατοστό. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεµµύδι και σπάστε τα κεδρόµηλα. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεµµύδι, τα κεδρόµηλα, το πράσινο πιπέρι, το σέλερι και τις φέτες του κρέατος. Γυρίστε το κρέας για να σοταριστεί από όλες τις πλευρές, αλατίστε και σβήστε µε το µπράντι. Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για να εξατµιστεί το αλκοόλ, προσθέστε τη µουστάρδα και τον ζωµό και βράστε σε χαµηλή φωτιά για 50 λεπτά µε 1 ώρα περίπου µέχρι να µαλακώσει το κρέας. Χαµηλώστε τη φωτιά, προσθέστε την κρέµα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε για λίγα λεπτά µέχρι να πήξει η σάλτσα. Κατεβάστε από τη φωτιά και σερβίρετε. Για τη γαρνιτούρα: Βράστε τα νιόκι σε αλατισµένο νερό σύµφωνα µε τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Στραγγίστε και σοτάρετέ τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά µε το βούτυρο. Πασπαλίστε µε τα µυρωδικά και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και σερβίρετε.
Συνταγή από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Αυτή είναι η κουζίνα μου», εκδόσεις Πατάκη.