
Ο Αγιος Βαλεντίνος πλησιάζει ακάθεκτος και οι πιστοί του, μαζί με την προσδοκία μιάς ξεχωριστής μέρας βιώνουν και διάφορα άγχη, του τύπου "τι δώρο αγοράζουμε" ή "τι μαγειρεύουμε". Εσείς που μας διαβάζετε, το πιθανότερο να προβληματίζεστε γιά το δεύτερο, οπότε ξεπερνάμε τα διάφορα γνωστά περί "αφροδισιακών τροφών" και εστιάζουμε στην ουσία: καλώς αποφασίσατε να περάσετε μιά ρομαντική βραδυά στο σπίτι και ν' αποφύγετε το τυπικό -και τίγκα- εστιατόριο. Από την άλλη, σίγουρα δεν θέλετε να ξοδέψετε ώρες στην κουζίνα ενώ, βέβαια, θέλετε να παρουσιάσετε κάτι πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Σας προτείνουμε, λοιπόν, ένα ολοκληρωμένο δείπνο: σούπα -ταιριάζει στη βραδυά-, σαλάτα, ορεκτικό (δύο επιλογές), κυρίως πιάτο, ένα σοκολατένιο γλυκό ή μιά ξεχωριστή φρουτοσαλάτα, όλα με "αβανταδόρικα" υλικά, που ταιριάζουν στο κλίμα, και αρκετά εύκολα. Αν βρίσκετε περίπλοκη τη μπισκ γαρίδας, δοκιμάστε την πιό εύκολη -και θεωρούμενη αφροδισιακή- "σούπα με καρότο και τζίντζερ". Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο, αντικαταστήστε κάτι με ένα έτοιμο deli.
Οργανωθείτε, γιά να χαρείτε τη μέρα σας -ο Αγιος Βαλεντίνος είναι ο μόνος Αγιος, που δεν "έρχεται" γιά όλους κάθε χρόνο... Ψωνίστε από την προηγούμενη και προετοιμάστε ό,τι μπορείτε από το βράδυ ή το ίδιο πρωί. Αν μιά συνταγή σας προβληματίζει, δοκιμάστε την από πριν. Θυμηθείτε, ότι σ' ένα τέτοιο δείπνο, η ατμόσφαιρα μετράει περισσότερο από το φαγητό, επιλέξτε τη μουσική σας, στρώστε με χαρακτήρα το τραπέζι σας, αγοράστε μιά σαμπάνια ή ένα αφρώδες κρασί οικονομικότερο (αυτό ισχύει και γιά τον (την) καλεσμένο σας) - η περίπτωση αναζητά φυσσαλίδες...*
Αν, πάλι, δεν σας λέει πολλά η συγκεκριμένη μέρα, κρατήστε τις συνταγές γιά άλλη ευκαιρία...
* οινική πρόταση: μπορείτε να συνοδέψετε όλο το δείπνο σας με έναν ροζέ, αφρώδη οίνο. Προσιτές λύσεις είναι ένα ιταλικό prosecco ή μία ισπανική cava (προτείνουμε την Cordon Negro της Freixenet). Η ελληνική πρόταση είναι το αφρώδες ροζέ Αμυνταίου (ξηρό ή ημίξηρο), ενώ γιά να συνοδέψετε το γλυκό σας προτιμήστε ένα Moscato d' Asti. Φυσικά, αν έχετε τη δυνατότητα, θα συνοδέψετε το δείπνο σας με μία ροζέ Σαμπάνια, που θα σας προτείνει ο καβίστας σας.