Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, όλο και κάποιο μικρό Octoberfest έρχεται να μας μεταφέρει λίγη από την ατμόσφαιρα του μεγάλου φεστιβάλ του Μονάχου. Όποιος έχει βρεθεί στο ορίτζιναλ Octoberfest που χρονολογείται από το 1810 και κρατάει 16-18 μέρες -και νύχτες- έχει να διηγείται εμπειρίες απεριόριστης ζυθοποσίας, με μπύρες από τις έξι τοπικές ζυθοποιίες, που σερβίρουν ακούραστα περίπου 1600 σερβιτόρες με… γερά μπράτσα. Προσφέρονται κλασικές γερμανικές σπεσιαλιτέ, με βάση τα κρεατικά και την πατάτα. Η αγάπη των γερμανικών φυλών για το κρέας ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Τα λουκάνικα απαριθμούν πάνω από 100 είδη, ενώ χοιρινό ψητό, σνίτσελ και κοτόπουλο είναι οι άλλοι σταρ του τραπεζιού. Συνοδεύονται από γλυκόξινες σάλτσες με βάση τη ζάχαρη, τα φρούτα, το ξίδι και έντονα μπαχαρικά, γεύσεις που παραπέμπουν στη Μεσαιωνική μαγειρική της βόρειας Ευρώπης. Η άλλη μεγάλη αγάπη των Γερμανών είναι η πατάτα, που συνοδεύει απαραίτητα, με κάθε μορφή, τα γεύματα. Με αφορμή, λοιπόν, το φθινόπωρο της μπύρας, επιλέξαμε μερικά πιάτα που ταιριάζουν μ' αυτήν και ετοιμάζονται εύκολα, για το δικό σας ανάλογο κάλεσμα.